1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Imobiliare

Vedeta imobiliarelor din 2020 este sectorul logistic, cu tranzacții de închiriere în creștere cu aproape 40%

Vedeta imobiliarelor din 2020 este sectorul logistic și industrial, care nu a fost afectat de pandemia de COVID-19. Din contră, anul trecut s-au tranzacționat peste 650.000 mp de spații de depozitare la nivel local, cu aproape 40% mai mult decât în 2019, cea mai mare parte din depozite fiind închiriată de companiile din FMCG, arată o analiză realizată de Dunwell, singurul broker specializat pe acest segment din România. 

11 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

650.000 de mp de spații logisticec au fost tranzacționate anul trecut la nivel național, în creștere cu 38% față de 2019, iar marea majoritate a contractelor au vizat înțelegeri noi, aspect pozitiv pentru un an destul de atipic din punct de vedere comercial, potrivit Dunwell.

Cele mai multe depozite au fost închiriate de companiile din FMCG – 38% din cota de piață, potențată de creșterea comerțului online, logistică, cu 15% din valoarea tranzacțiilor și retail, cu 13% dintre toate suprafețele închiriate. Au urmat cei din producție și pharma.

Cele mai multe contracte au fost semnate pentru depozitele construite în apropierea Bucureștiului, 66%, urmate de cele pentru depozite în jurul Timișoarei, cu 15% din total. Craiova este surpriza anului, care a luat 9% din contratele semnate la nivel național, mai arată studiul Dunwell. Dezvoltatorii cei mai activi în relație cu agențiile imobiliare de profil au fost WDP cu 162.640 mp intermediați pentru depozitele sale, urmat foarte aproape în top de CTP (154.044 mp) și P3 (133.450 mp).

„În martie, Europa a intrat într-o zonă de îngheț, o dată cu lockdown-ul din mai multe capitale. 2020 părea atunci un an compromis economic, dar iată că, din punct de vedere al tranzacțiilor din industrial a fost un an avantajos și activ. Piața a avut parte de o creștere formidabilă de aproape 40% și, ce ne bucură cel mai tare, majoritatea tranzacțiilor (52%) au fost constituite de contracte noi, urmate de reînnoiri sau renegocieri de contracte și pre-închirieri. Acesta este un semnal foarte bun pentru producătorii și distribuitorii din FMCG și retail, în primul rând” spune Marian Orzu, Managing Partner Dunwell Industrial Brokerage. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO