Vedetele de la Hollywood se tratează cu lipitori din Vâlcea

Lipitoarea, este ultmul răcnet în ceea ce privește tratamentele alternative. Acest mic vampir semi acvatic face adevarate minuni medicale și, în consecinţă, este foarte căutat şi preţuit, mai ales pe piețele din Occident. 500.000 de lipitori iau anual calea occidentului din Cârligele, în Vâlcea. Toate sunt crescute cu grijă de Veronica Butnaru și angajatele sale.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2011, 21:11

Demi Moore, Victoria Beckham, Madonna nu au auzit niciodată de satul Cârlige din Vâlcea  și nici despre profesoara de matematică Veronica Butnaru de aici. Cu toate astea, într-o anumită măsură, cele trei dive își datorează, cumva, sănătatea și frumusețea unui produs de pe aceste meleaguri.

Ceea ce latinii au denumit științific „Hirudes Medicinalis”, pe românește lipitoarea, este ultmul răcnet în ceea ce privește tratamentele alternative. Acest mic vampir semi acvatic face adevarate minuni medicale și in consecinta este foarte cautat si pretuit mai ales pe piețele din Occident.

Declicul interior care i-a schimbat viata Veronicăi Butnaru transformand-o într-un respectabil afacerist nu s-a produs întâmplător.  „Totul a inceput cand am inceput un tratament alternativ cu lipitori in Basarabia. În fond, numai pentru oamenii contemporani îmbuibați cu reclame despre necesitatea tratamentelor cu medicamente de sinteză, tratamentul cu lipitori constituie o stranietate; bunicii noștri de la țară aveau așezat de obicei undeva pe o policioară un borcan în care plutea alene o lipitoare bună la toate. Intuitiv sau nu ei tratau cu lipitori hipertensiunea, bolile circulatorii și alte afecțiuni”, a spus profesoara.

După toate probabilitățile, lipitorile erau folosite în scop terapeutic încă din epoca bronzului. Strămoșii noștri cei mai îndepărtați au constatat cumva că după ce erau mușcați de către acești mici viermi, se simțeau mai bine. Prima mărturie în acest sens provine din Egiptul Antic, din mileniul II înainte de Hristos. În Grecia Antică, terapia cu lipitori a fost introdusă de Nicandru din Colofone pe la 200 ÎHr.

Mai aproape de contemporaneitate, marele teoretician al utilizării terapeutice a lipitorilor medical francez Franquise Joseph Broussais, le va transforma în adevărate vedete. Moda lipitorilor a mers până acolo încât la începutul sec XIX se purtau rochii cu modele în formă de lipitoare.De abia mai târziu, s-a descoperit că substanța pe care lipitorile o eliberează în organismele din care se hrănesc, adică hirudina, este un anticoagulant perfect care fluidizează sângele și topește evantualele cheaguri. După alte zeci de ani de cercertări s-a descoperit că lipitoarea mai introduce în organism 30 de alte substabțe active cu proprietăți antibiotice, anestezice care au acțiune terapeutică foarte complexă. În ultimii 5 ani tratamentul cu lipitori a căpătat în occident dimensiuni nebănuite, fiind considerat de către unii un adevărat panaceu.

La Cârlige se află singura crescătorie de lipitori din România. Cu toate că zona este eminamente viticolă, în ultimii ani din satul vrâncean s-au exportat mai multe lipitori, decât litri de vin. 500.000 de lipitori iau anual calea occidentului. Toate sunt crescute cu grijă de Veronica Butnaru și angajatele sale.

Veronica Butnaru susține că lipitorile au capacități senzoriale greu de înțeles. Astfel, agitația interioară a celor care le îngrijesc se transmite pe căi nebănuite în interiorul borcanelor unde lipitorile renunță uneori la grațiosul lor dans hiptonic și încep să se miște haotic. De altfel, deși poate greu de crezut, lipitorile par a fi melomane. Doamna Veronica susține că cel mai bine se simt când în jur se aude Rahmaninov.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Christel Heydemann ar putea deveni prima femeie numită director general al Orange – Reuters
Christel Heydemann ar putea deveni prima femeie numită director general al Orange – Reuters
 Orange, cel mai mare operator francez de telecomunicaţii, este în grafic pentru a o numi pe Christel Heydemann în funcţia ...
Alianța Renault, Nissan și Mitsubishi vizează o triplare a investițiilor pentru dezvoltarea de vehicule electrice
Alianța Renault, Nissan și Mitsubishi vizează o triplare a investițiilor pentru dezvoltarea de vehicule electrice
Alianța franco-niponă compusă din grupurile Renault, Nissan și Mitsubishi Motors va anunța în această săptămână ...
Profitul Transelectrica scade de 40 de ori în 2022. Compania este foarte aproape să încheie anul pe pierdere
Profitul Transelectrica scade de 40 de ori în 2022. Compania este foarte aproape să încheie anul pe pierdere
Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport și al sistemului energetic național, și-a bugetat pentru acest ...