Veeam lansează o nouă platformă pentru a sprijini companiile în urma creșterii continue a numărului de atacuri ransomware

Veeam® Software, lider în protecția modernă a datelor, a anunțat astăzi lansarea Veeam Data Platform, o platformă nouă și unică, ce oferă capabilități avansate de securizare și recuperare a datelor și pentru cloud-ul hibrid.
Lidia Neagu - mar, 14 feb. 2023, 17:47
Veeam lansează o nouă platformă pentru a sprijini companiile în urma creșterii continue a numărului de atacuri ransomware

„Ransomware-ul este o preocupare importantă pentru toate organizațiile, iar backup-urile devin din ce în ce mai mult ținta numărul unu pentru infractorii cibernetici. Recent lansat în noua platformă Veeam Data, API-ul Smart Object Storage le permite utilizatorilor Veeam să-și trimită datele de rezervă direct în spațiul de stocare imuabil și de încredere, protejat de atacuri ransomware furnizat de Object First. Prin combinarea Veeam cu Object First, organizațiile pot fi liniștite știind că backup-urile lor sunt protejate împotriva ransomware-ului printr-o soluție simplă, puternică și accesibilă de protecție a datelor.” — David Bennett, CEO, Object First.

Platforma Veeam Data Platform asigură securitatea datelor, recuperarea acestora și oferă libertatea de a efectua backup-uri și de a utiliza datele de oriunde, fără a fi nevoie de o platformă sau un anume cloud. Veeam Data Platform este disponibilă în trei pachete de nivel enterprise: Foundation, Advanced și Premium. Toate conțin soluțiile premiate ale Veeam, anume VBR și Instant Recovery, iar pachetele Advanced și Premium oferă în plus caracteristici avansate de reziliență, inclusiv monitorizare, analiză și recuperare.

„Organizațiile sunt mai vulnerabile ca niciodată. În ultimele douăsprezece luni, 85% dintre organizații au suferit atacuri cibernetice cel puțin o dată, o creștere de la 76% față de anul trecut”, a declarat Danny Allan, CTO și Senior Vice President of Product Strategy Produs la Veeam. „Înțelegem că liderii IT simt că nu sunt suficient de protejați și, pe măsură ce mediile IT continuă să devină mai complexe și mai solicitante, este tot mai evident că protecția modernă a datelor trebuie integrată în planul de pregătire cibernetică. Platforma Veeam Data reunește soluțiile noastre cele mai bune, astfel încât să pună la dispoziția clienților o platformă unică pregătită să ofere securitatea datelor, recuperare fiabilă a datelor și libertatea gestionării datelor, aceasta fiind concepută pentru a oferi clienților noștri posibilitatea de a alege soluția potrivită nevoilor lor”.

Toate pachetele Veeam Data Platform folosesc cea mai recente tehnologii de protecție a datelor din VBR v12. Noile funcționalități oferă capabilități de recuperare a datelor  companiei și asigură protecție în fața dezastrelor sau a atacurilor cibernetice în hybrid cloud.

O nouă garanție împotriva ransomware

În calitate de partener principal în recuperarea după un atac ransomware, Veeam adoptă o abordare organizată pe mai multe niveluri, astfel încât companiile să aibă încredere și să fie pregătite chiar și când vine vorba de cele mai neplăcute scenarii.

Noua garanție Veeam împotriva ransomware, care completează platforma Veeam Data Platform, este un angajament față de clienți că, în cazul unui atac ransomware, Veeam va acoperi costul recuperării datelor, în limita a 5 milioane de dolari.

Pentru utilizatorii eligibili, Veeam oferă un timp de răspuns de 30 minute (SLA), un suport manager dedicat, verificări trimestriale ale modului de funcționare a sistemelor ce protejează datele, servicii opționale de proiectare și instalare prin intermediul unui furnizor de servicii acreditat Veeam. În plus, Veeam asigură intervenția echipei Veeam Ransomware SWAT – o echipă dedicată de experți în securitate specializați în recuperarea datelor în urma atacurilor ransomware – pentru a ajuta în cazul unui atac.

„Cu noua platformă Veeam Data Platform putem orchestra recuperarea datelor direct în cloud-ul public, reducându-ne costurile și amprenta totală asupra mediului prin eliminarea completă a echipamentelor suplimentare.” – Robbie Hudec, CISO & Senior Vice President, Technology Operations, Ciox Health.

Veeam oferă organizațiilor reziliență în mediul cloud hybrid cu ajutorul serviciilor de securitate, protecție și recuperare a datelor. Platforma Veeam Data oferă o singură soluție pentru mediile cloud, virtuale, fizice, SaaS și Kubernetes, care oferă companiilor siguranța că aplicațiile și datele lor sunt protejate și disponibile în orice moment pentru a asigura funcționarea business-urilor fără întreruperi. Cu sediul central în Columbus, Ohio, și birouri în peste 30 de țări, Veeam are 450.000 de clienți din întreaga lume, inclusiv 82% de companii din Fortune 500 și 72% din Global 2000. Ecosistemul global al Veeam include peste 35.000 de parteneri tehnologici, distribuitori și furnizori de servicii, precum și parteneri aliați.

Te-ar mai putea interesa și
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ani, a afirmat vineri ministrul de externe eston Margus Tsahkna, relatează......
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...