Vela: În medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere salarială de 400 de lei în sumă brută

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunțat joi, după ședinta de Guvern, că a fost adoptată o Ordonanță prin care vor fi plătite eșalonat polițiștilor drepturi salariale restante din ultimii trei ani. Astfel, un polițist va câștiga în media 400 de lei în plus la salariul brut, potrivit lui Vela.
Economica.net - joi, 14 mai 2020, 14:51
Vela: În medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere salarială de 400 de lei în sumă brută

Marcel Vela a menționat că Ordonanța de Urgență adoptată joi face un act de dreptate polițiștilor și că asigură punerea în aplicare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) 51/2019.

„Prin această decizie, se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, vechime în funcție sau specialitate, dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții”, a explicat Vela.

De asemenea, actul normativ adoptat joi mai modifică prevederile unei ordonanțe care limitează drepturile salariale la nivelul acordat în decembrie 2018, respectiv decembrie 2019, anterioare deciziei ÎCCJ 51/2019.

Vela a subliniat că Guvernul va asigura susținerea financiară a impactului generat de efectele deciziei ÎCCJ, fiind eșalonată plata drepturilor calculate și datorate pe ultimii trei ani.

Mai exact, prin Ordonanța de Urgență adoptată joi, în medie, un polițist în activitate poate beneficia de o creștere salarială de 400 de lei în sumă brută, în funcție de situația particulară a fiecăruia, a menționat ministrula Afacerilor Interne.

„Înregistrăm un număr 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate, cu privire la cuantumului sporului de fidelitate, un număr de 18.000 de cadre pentru cuantumul sporului de absolvire a instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului pentru pericol deosebit”, a detaliat Marcel Vela.

El a mai spus că a fost stabilit un termen pentru executarea acestor plăți, restante anterioare venirii la guvernare a actualului Executiv și că în următoarea perioadă va emite norme metodologice pentru aplicarea acestui act normativ.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...