1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Venezuela a primit o cerere de azil din partea lui Edward Snowden

Venezuela a primit o cerere de azil din partea fostului consultant de informaţii american Edward Snowden, care a început luni cea de-a treia săptămână în zona de tranzit a unui aeroport moscovit, a anunţat luni preşedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

09 iul, 2013 | Mediafax

"Am primit scrisoarea de cerere de azil", a declarat liderul venezuelean de la palatul prezidenţial din Caracas. Snowden "va trebui să decidă când să ia avionul, dacă vrea în sfârşit să vină aici", a adăugat el.

"Noi i-am spus acestui tânăr «sunteţi persecutat de imperialism, veniţi aici»", a adăugat Maduro.

Înainte ca Venezuela să primească această cerere, Nicolas Maduro s-a oferit să îi acorde azil lui Snowden care se află de 15 zile în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo, după ce a dezvăluit informaţii senzaţionale despre un program american secret de supraveghere a comunicaţiilor mondiale mai ales pe Internet.

Nicaragua şi Bolivia s-au declarat de asemenea pregătite să îi acorde azil lui Snowden, la sfârşitul săptămânii. În total peste 20 de state au primit o cerere de azil însă majoritatea l-au refuzat s-au nu i-au răspuns încă oficial.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO