1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Venezuela: Nicolas Maduro a fost proclamat oficial preşedinte

Nicolas Maduro a fost proclamat oficial, luni, preşedinte al Venezuelei de către Consiliul Naţional Electoral (CNE), la o zi după alegerile pe care le-a câştigat la limită cu un avans de aproximativ 265.000 de voturi în faţa reprezentantului opoziţiei Henrique Capriles, care contestă acest rezultat.

16 apr, 2013 | Mediafax

"Consiliul Naţional Electoral îl proclamă preşedintele Republicii bolivariene Venezuela pe cetăţeanul Nicolas Maduro Moros", a declarat în cadrul unei ceremonii organizate la sediul CNE preşedinta instituţiei, Tibisay Lucena, după ce a anunţat că Maduro a întrunit 50,75 la sută din voturi, faţă de 48,97 la sută Capriles, relatează AFP.

Acest anunţ a fost făcut în pofida cererii opoziţiei de a amâna proclamarea până la renumărarea tuturor buletinelor de vot.

Lucena a declarat că 54 la sută din urne au fost renumărate, dar având în vedere că buletinele din hârtie sunt complementare votului electronic, nu este necesară renumărarea tuturor buletinelor pentru a anunţa un rezultat definitiv.

Dacă una dintre părţi vrea să conteste rezultatul, Lucena a invitat-o să aleagă "căile legale" şi nu să recurgă la "hărţuire, ameninţare sau intimidare" faţă de "deciziile puterii electorale".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO