Venezuela va continua să exporte petrol în SUA

Venezuela va continua să livreze petrol Statelor Unite în pofida expulzării de către Washington a doi diplomaţi ca răspuns la o măsură similară luată săptămâna trecută de Caracas, a dat asigurări ministrul venezuelean de resort, Rafael Ramírez, într-un interviu apărut marţi, citat de AFP.
Economica.net - mar, 12 mart. 2013, 21:43
Venezuela va continua să exporte petrol în SUA

‘Bineînţeles că vom continua livrările (către Statele Unite), avem acolo o piaţă importantă şi propriul complex de rafinare’, a declarat Ramírez într-un interviu acordat cotidianului venezuelean El Mundo.

Statele Unite sunt principalul destinatar al petrolului venezuelean, absorbind 36% din producţia locală, cu alte cuvinte 10% din necesarul SUA.

Cu toate acestea, ‘în faţa circumstanţelor politice pe care le traversăm odată cu dispariţia fizică a preşedintelui /Hugo/ Chavez, singurul lucru pe îl spunem americanilor este să nu se amestece în treburile noastre interne’, a avertizat ministrul.

Preşedintele Hugo Chavez a decedat la 5 martie din cauza unui cancer şi a fost înlocuit de succesorul său desemnat, vicepreşedintele Nicolas Maduro, până la prezidenţialele anticipate de la 14 aprilie.

Cu puţin înainte de anunţul dispariţiei lui Chavez, Maduro a expulzat din ţară doi ataşaţi militari din cadrul ambasadei Statelor Unite, acuzaţi de ‘conspiraţie’ împotriva puterii. Ca măsură de retorsiune, SUA au anunţat luni că, în cursul week-endului, au expulzat doi diplomaţi venezueleni.

Din 2010, cele două ţări nu mai sunt reprezentate reciproc la nivel de ambasadori. De-a lungul vieţii, Hugo Chavez a făcut din Statele Unite o ţintă privilegiată a diatribelor sale antiimperialiste.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...