Venituri record pentru AFI Palace Cotroceni în 2014: 37,5 milioane de euro

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, deţinut de AFI Europe România, a obţinut în 2014 venituri totale record de 37,5 milioane de euro, dintre care aproximativ 30 de milioane de euro reprezintă venitul operaţional net, înregistrând rezultate cu 4% mai mari faţă de 2013.
Economica.net - mar, 10 mart. 2015, 15:29
Venituri record pentru AFI Palace Cotroceni în 2014: 37,5 milioane de euro

Venitul operaţional net al centrului comercial a fost de 7,7 milioane de euro în T4 2014, în comparaţie cu 7,5 milioane de euro în T4 2013. Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014, reprezentând o creştere cu 7% comparativ cu 2013.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepţia hipermarketului, au crescut cu 9% în T4 2014 şi cu 5% pe parcursul anului trecut, în comparaţie cu aceleaşi perioade ale lui 2013. AFI Palace Cotroceni a avut rezultate stabile şi în ceea ce priveşte traficul (numărul de vizitatori ai mall-ului), înregistrând o medie de 52.000 de vizitatori pe zi. În prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

Venitul operaţional net al AFI Palace Ploieşti a fost de peste 4 milioane de euro în 2014 şi a fost evaluat la 66 de milioane de euro la 30 septembrie 2014, în comparaţie cu valoarea de 56,5 milioane de euro din 2013. Traficul AFI Palace Ploieşti rămâne stabil la 15.000 de vizitatori pe zi. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploieşti este de 99%.

‘AFI Europe România a încheiat anul 2014 cu rezultate operaţionale şi financiare excelente. Venitul operaţional net al activelor noastre generatoare de venit din România a crescut cu 20% la peste 37 de milioane de euro, iar proiectele şi terenurile din portofoliu sunt evaluate la 670 de milioane de euro, cu o rată de ocupare medie de 98%. Ne propunem să continuăm acest ritm de dezvoltare cu noi clădiri de birouri de calitate şi noi mall-uri planificate în prezent în Bucureşti şi în afara Capitalei’, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Pe segmentul birouri, clădirea AFI Park 3 a fost finalizată la finalul anului trecut, în timp ce primele două clădiri din AFI Park (AFI Park 1, AFI Park 2) au generat un venit operaţional net de peste 3,5 milioane de euro. În prezent, clădirile de birouri AFI Park 4&5, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 32.000 mp, se află în construcţie şi finalizarea lor este planificată pentru T4 2015.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat marţi rapoartele financiare pentru 2014, care arată o creştere puternică a profitului cu 85% (în moneda euro), atingând o valoare de aproape 60 de milioane de euro, comparativ cu 32 de milioane de euro în 2013. AFI Properties a anunţat un venit operaţional net de 80 de milioane de euro pentru 2014, reprezentând o creştere cu 9,4% (în monedă euro) în comparaţie 2013.

AFI Properties este membră a AFI Group, un conglomerat internaţional de holdinguri şi investiţii cu subsidiare care activează în domeniul imobiliar, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri. Compania este activă în dezvoltarea şi administrarea de proprietăţi generatoare de profit din 1971. AFI Properties a fost listată pe bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997, prin subsidiara sa AFI Europe, în special în pieţele ECE.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, iar în octombrie 2013 a inaugurat AFI Palace Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Erdogan l-a demis pe șeful Institutului de statistică din Turcia, după publicarea datelor privind inflația
Erdogan l-a demis pe șeful Institutului de statistică din Turcia, după publicarea datelor privind inflația
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a demis pe şeful agenţiei naţionale de statistică, potrivit unui decret publicat ...
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Statele Unite vor trimite în scurt trupe suplimentare în țările din Europa de Est
Joe Biden a afirmat vineri că va trimite în curând un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor ...
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Scumpirea accelerată a benzinei și motorinei continuă: 13 bani pe litru în plus în doar o săptămână
Creșterea prețurilor la carburanți, vizibilă de la începutul anului, continuă. Prețurile au crescut cu 13 bani pe ...