Veniturile Aviva Asigurări au scăzut anul trecut cu 18%, la 73,3 milioane lei, iar pierderile cu 67%

Subscrierile Aviva Asigurări de Viaţă au scăzut anul trecut cu 18%, la 73,3 milioane de lei, urmare a reducerii vânzărilor pe segmentul bancassurance, iar pierderile au coborât cu 67%, la 6,5 milioane de lei, a declarat directorul general al companiei, Mihai Popescu.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 10:11
Veniturile Aviva Asigurări au scăzut anul trecut cu 18%, la 73,3 milioane lei, iar pierderile cu 67%

„Defalcat, scăderea veniturilor a fost efectul reducerii cu 4% a primelor din poliţe cu componentă investiţională (unit-linked) şi cu 14% a subscrierilor din asigurări de protecţie, vânzările fiind afectate de rezultatele mai puţin bune pe segmentul bancassurance, care a coborât sub 40% ca pondere în total subscrieri”, a afirmat Popescu la o întâlnire cu presa.

Aviva Asigurări de Viaţă se aştepta anul trecut ca subscrierile companiei să revină pe creştere în 2011.

Popescu a adăugat că vânzările pe segmentul bancassurance au fost afectate de dezvoltarea limitată a bankingului de retail.

„În plus, unul dintre partenerii noştri a decis să-şi dezvolte operaţiunile de bancassurance cu propria societate de asiguări”, a spus Popescu, fără să dea detalii. El a menţionat că Aviva Asigurări de Viaţă colaborează pe segmentul bancassurance cu 6-7 bănci şi IFN-uri.

În privinţa rezultatului activităţii companiei, Popescu a spus că reducerea pierderilor cu aproape 70% a fost efectul punerii în aplicare a mai multor măsuri de eficientizare a operaţiunilor companiei.

„Practic, am tăiat din cheltuieli oriunde s-a putut, la salarii, la chirii, la utilităţi”, a spus şeful Aviva Asigurări de Viaţă.

Anul trecut, indemnizaţiile plătite de companie au scăzut cu 6%, la 8,9 milioane de lei, cea mai mare parte din sumă fiind pe segmentul poliţelor de protecţie, iar răscumpărările de poliţe au coborât cu 11%, la 22 milioane de lei.

Cu un capital de 109,9 milioane de lei, Aviva Asigurări de Viaţă este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de profil.

Lansată oficial în octombrie 2000, Aviva România a activat pînă în iunie 2002 sub numele de Commercial Union Asigurări de Viaţă România.

În 2007, grupul britanic a intrat în România şi pe piaţa pensiilor private, prin înfiinţarea Aviva Pensii Private, care activează atât pe segmentul pensiilor private obligatorii – Pilonul II, cât şi al pensiilor facultative – Pilonul III.

În primii zece ani de activitate, Aviva a investit 243 milioane de lei în dezvoltarea operaţiunilor din România, potrivit datelor anunţate de companie în octombrie 2010.

La finele lunii ianuarie, Aviva a anunţat că a încheiat un acord cu asigurătorul american MetLife privind vânzarea operaţiunilor din România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private), Cehia şi Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activităţilor pe pieţele unde grupul britanic are o poziţie dominantă.

MetLife este o companie americană activă la nivel mondial în domeniile asigurărilor de viaţă, generale şi reasigurare.

În noiembrie 2010, MetLife a achiziţionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurări şi Alico Pensii Private sunt companii afiliate MetLife.

Alico Asigurări România este al treilea jucător local de profil, cu subscrieri de 205,03 milioane de lei în 2010, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Producătorul de automobile electrice Zeekr analizează posibilitatea de a produce vehicule la uzinele europene care au legătura cu firma mamă, conglomeratul chinez Geely, în ideea de a evita......
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate de Israel după 1967
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate ...
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cea mai înaltă instanţă a ONU, a calificat vineri drept "ilegale"coloniile ...
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
S.N. Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național ...
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 – eMAG
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 ...
Comenzile de aparate de aer condiţionat au crescut de peste două ori în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă ...