Veniturile Dafora au urcat cu aproape 20% în primele nouă luni, la 171,2 milioane lei

Compania Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a înregistrat în primele nouă luni venituri totale de 171,2 milioane lei (38,8 milioane euro), în creştere cu aproape 20%, iar pierderile au scăzut cu 22%, la 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).
Economica.net - mar, 12 nov. 2013, 17:20
Veniturile Dafora au urcat cu aproape 20% în primele nouă luni, la 171,2 milioane lei

În perioada similară a anului trecut, compania a consemnat venituri de aproape 143 milioane lei şi pierderi de aproape 12 milioane lei.

Cheltuielile totale au urcat în primele nouă luni din acest an cu 16%, la 180,5 milioane lei (40,9 milioane euro), de la 154,8 milioane lei în perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise, marţi, de Dafora Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cea mai mare parte a pierderilor a provenit din activitatea financiară, unde compania a raportat un rezultat negativ de 6,9 milioane lei, cu 53% sub pierderile de 14,9 milioane lei din primele nouă luni din 2012.

Totodată, compania a consemnat pierderi de 2,3 milioane lei din exploatare, de la un un profit de aproape 3 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

La finalul lunii septembrie, Dafora avea datorii de 362,6 milioane lei, cu aproape 4% peste obligaţiile de plată de la începutul anului, de 349,5 milioane lei.

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrărilor de foraj pentru companiile internaţionale implicate în acest sector pe piaţa din România.

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine direct şi indirect peste 57% din acţiuni. El are aproape 50% din acţiuni în nume propriu, iar prin Dafora Group mai are 7,62% din titluri. În acţionariatul Dafora se regăseşte şi firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova are 13,82% din titlurile Dafora.

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de marţi în creştere cu 2,19%, la preţul de 0,028 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 28 milioane lei (6,3 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...