Veniturile Facebook au urcat cu 63% în ultimul trimestru

Veniturile Facebook au urcat cu 63% în trimestrul al patrulea, cel mai mult din ultimii doi ani, la 2,59 de miliarde de dolari, iar peste jumătate au fost obţinute din publicitatea prin dispozitive mobile, informaţie care a dus la creşterea cu 13% a titlurilor companiei, la bursa din Frankfurt.
Economica.net - joi, 30 ian. 2014, 12:44
Veniturile Facebook au urcat cu 63% în ultimul trimestru

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau venituri de 2,35 de miliarde de dolari.

Profitul net a avansat de peste opt ori, la 523 de milioane de dolari, de la 64 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2012.

Directorul general Mark Zuckerberg, care a înfiinţat Facebook acum 10 ani, a creat anul trecut noi soluţii prin care furnizorii de publicitate să ajungă la utilizatori.

Veniturile generate de publicitatea prin intermediul dispozitivelor mobile au atins în trimestrul patru 1,25 miliarde de dolari, reprezentând 53% din total, faţă de 49% în aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Segmentul mobil este esenţial pentru ei. Va fi o mare luptă între Facebook şi Twitter”, a declarat Laurence Balter, analist la Oracle Investment Research.

Pe ansamblul anului 2013, veniturile Facebook au avansat cu 55%, la 7,87 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut de trei ori, de la 53 milioane de dolari în 2012 la 1,5 miliarde de dolari.

Acţiunile Facebook sunt în creştere cu 13% la bursa din Frankfurt, după ce au încheiat tranzacţiile de miercuri de la New York în scădere cu 2,9%.

Pentru mulţi utilizatori, Facebook nu mai este un serviciu nou, compania urmând să sărbătorească săptămâna viitoare 10 ani de existenţă.

În decembrie, Facebook avea 1,23 de milioane de utilizatori lunari activi, cu 16% mai mulţi faţă de anul precedent. Dintre aceştia, 945 de milioane accesează reţeaua socială prin intermediul dispozitivelor mobile.

Te-ar mai putea interesa și
În caz de recesiune, deficitul bugetar al României va crește mult mai mult decât previziunile de 5-6%. Comparabil cu nivelul din 2020, când a fost 9,2% din PIB – JP Morgan, Fitch
În caz de recesiune, deficitul bugetar al României va crește mult mai mult decât previziunile de 5-6%. Comparabil cu ...
În cazul unei recesiuni, care poate veni în România ca urmare a riscurilor existente la nivel global, nu neapărat intern, deficitul bugetar poate crește mult peste nivelul prognozat de 5-6% din......
Românii de la Simtel Team și-au mai deschis două firme
Românii de la Simtel Team și-au mai deschis două firme
Simtel Team, firmă antrepreniorială românească de inginerie și tehnologie listată și autoproclamat lider național ...
Prețul energiei electrice spot a scăzut pe piața românească și în aprilie, pentru a treia lună la rând, ajungând sub pragul de 60 de euro/MWh. Ce recorduri s-au bătut
Prețul energiei electrice spot a scăzut pe piața românească și în aprilie, pentru a treia lună la rând, ajungând ...
Și în luna aprilie, una cu recorduri absolute de preț negativ orar, prețul spot al energiei electrice a continuat să ...
Maersk, cel mai mare transportator maritim de containere: România crește ca destinație pentru relocarea producției
Maersk, cel mai mare transportator maritim de containere: România crește ca destinație pentru relocarea producției
Maersk, cel mai mare operator în transportul maritim de containere, apreciază că România începe să crească ca destinație ...