Digi Communications a obţinut în perioada martie-iunie un profit net de 500.000 de euro şi venituri de 243 milioane de euro

Veniturile Digi Communications au fost în perioada martie-iunie de 243 milioane de euro, în creştere cu 6,9% faţă de perioada similară a anului trecut (227,3 milioane de euro). În perioada analizată, profitul net a fost de 500.000 de euro, potrivit datelor financiare raportate la Bursa de Valori Bucureşti.
Lidia Neagu - mar, 14 aug. 2018, 09:11
Digi Communications a obţinut în perioada martie-iunie un profit net de 500.000 de euro şi venituri de 243 milioane de euro

„Profitul net a fost de 0,5 milioane de euro în perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2018, în comparație pierderea netă de 16,0 milioane EUR pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2017”, se precizează în raport.

În primele şase luni veniturile grupului au avansat cu 4,8% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 454 milioane de euro la 475,8 milioane de euro. EBITDA ajustată a fost de aproximativ 153 milioane de euro, în creştere cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 (140,1 milioane de euro).

În România operatorul a înregistrat în primul semestru venituri de 335,2 milioane de euro, în Ungaria – 73,9 milioane de euro, în timp ce pe piaţa spaniolă veniturile pe primul semestru au fost de 57,5 milioane de euro.

Astfel, România se menține ca piață principală a grupului, generând 70% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 15%), urmată de Spania (12%) și Italia (2%). În total, pe cele patru piețe, compania înregistrează o creștere a numărului de unități generatoare de venit (RGU) de 6%, ajungând la 13,7 milioane RGU de la 12,9 milioane, în primul semestru al anului 2017.

Totodată, grupul a afișat indicatori în evoluție pentru principala activitate generatoare de creștere – serviciile de telefonie mobilă (+10%, de la 4,3 milioane RGU, în total Grup, la 4,7 milioane RGU).

În România, grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor fixe, cu un progres de 7,7% al abonamentelor la serviciile de televiziune prin cablu (3,15 milioane abonați, la 30 iunie 2018) și, respectiv, de 9,4 % la abonamentele pentru serviciile de internet și date fixe. Spania și Italia au înregistrat o creștere importantă, de 51%, a numărului de unități generatoare de venit, ajungând de la 0,9 milioane RGU, în primul semestru 2017, la 1,3 milioane RGU. Pe cele două piețe, Digi Communications se adresează atât diasporei românești, cât și clienților locali, derulând activități de operator de rețele virtuale mobile (MVNO).

Veniturile din serviciile de cablu TV din România au fost în primele saşe luni de 93,73 milioane de euro (+4%), din internet și date – 88,96 milioane de euro, în urcare cu 4,8%, din serviciile de telefonie, de 99,15 milioane de euro (+11,34%), iar veniturile din televiziunea prin satelit au scăzut cu 9,45% la 16,72 milioane de euro. De asemenea, veniturile din telefonia fixă au coborât cu 6,7%.

„Rezultatele obținute în acest prim semestru al anului sunt efectul continuării investițiilor în infrastructură și în creșterea calității și diversității serviciilor oferite clienților. Am păstrat, în ultimii ani, un nivel al investițiilor de peste 200 milioane de euro și culegem roadele acestei politici de investiții. În total, din 2010 până în 2017, Grupul Digi a investit circa 2 miliarde de euro, iar în primele șase luni ale anului în curs avem deja aproximativ 138,3 milioane de euro CAPEX consolidat la nivel de grup”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Potrivit raportului financiar, în perioada de 3 luni încheiată la 30 iunie 2018, Digi a înregistrat o pierdere din diferențele de curs valutar netă (care este recunoscută în rezultatul de finanțare nete în situația rezultatului global) de 7,8 milioane de euro. În perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2017, câştigul din diferențele de curs valutar netă (care este recunoscută în rezultatul de finanțare nete în situația rezultatului global) de 3,2 milioane de euro.

În perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2018, pierderea din diferențe de curs valutar net (care este recunoscută în rezultatul de finanțare nete în situația rezultatului global) de 5,5 milioane de euro. În perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2017, un câștig din diferențe de curs valutar net de 3,6 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...