1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Veniturile grupului francez Renault au scăzut cu 12% în primul trimestru, la 8,27 mld. euro

Veniturile grupului Renault, al doilea mare producător auto din Franţa, au scăzut în primul trimestru cu 12%, la 8,27 miliarde euro, după ce creşterea livrărilor în afara Europei nu a putut compensa intensificarea declinului pieţei europene, aflată în al şaselea an de contracţie, potrivit Bloomberg.

25 apr, 2013 | Mediafax

Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau venituri de 8,57 miliarde de euro.

Renault şi rivalul PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto din Franţa, şi-au redus estimările privind vânzările totale de autoturisme din Europa în acest an. Recesiunea din statele zonei euro a împins piaţa la minimul a două decenii.

Contracţia pieţei auto europene a contribuit şi la declinul cu 26% al profitului operaţional al constructorului german Volkswagen în primul trimestru, respectiv cu 56% în cazul grupului Daimler.

Cursul de schimb a avut un impact negativ de 251 milioane de euro în veniturile grupului francez în primul timestru. Variaţia monedelor din Argentina şi Brazilia faţă de euro a avut cel mai puternic efect negativ.

Livrările în Europa ale Renault au scăzut cu 12% în primul trimestru. Grupul a înrăutăţit prognoza privind contracţia pieţei auto de la 3%, cât anticipa anterior, la 5%. Peugeot a revizuit de asemenea negativ estimarea privind declinul pieţei europene, de la 3-5% la 5%.

Vânzările Renault în regiunea Eurasia, care include şi fostele state sovietice, au urcat cu 21%. Livrările în Orientul Mijlociu şi Africa au avansat cu 9,1%, iar cele către piaţa din Asia-Pacific cu 3,8%.

Renault a consemnat un declin de 8% pe piaţa din America de Nord şi America de Sud. Scăderea a fost influenţată puternic de declinul grupului cu 19% în Brazilia, unde o fabrică Renault a fost închisă în cadrul unui proiect de extindere a producţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO