Veniturile Impact s-au redus de 3,3 ori în primele şase luni, de la 21,2 mil. lei la 6,4 mil. lei

Veniturile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) s-au redus în primul semestru de 3,3 ori, de la 21,2 milioane lei la 6,4 milioane lei, compania înregistrând pierderi de 9,4 milioane lei, în creştere de la 8 milioane lei în acelaşi interval din 2011.
Economica.net - mar, 14 aug. 2012, 20:16
Veniturile Impact s-au redus de 3,3 ori în primele şase luni, de la 21,2 mil. lei la 6,4 mil. lei

În acelaşi timp, cheltuielile au scăzut cu 46% în perioada analizată, de la 29,3 milioane de lei la 15,8 milioane lei, potrivit unui comunicat remis Bursei.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat o cifră de afaceri de 8,4 milioane lei, apropiată de cea din primul semestru din 2011, de 8,17 milioane de lei.

„Cifra de afaceri a cunoscut o uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2011 ca urmare a strategiei companiei de vânzare a stocului de locuinţe. Faţă de perioada precedentă, când s-au vândut şi închiriat un număr de 62 de locuinţe, în prima jumătate a anului 2012 s-au vândut şi închiriat 35 de locuinţe, scădere datorată în special preferinţei relativ scăzute a clienţilor pentru închiriere. Numărul de unităţi vândute a avut o evoluţie relativ constantă faţă de perioada similară a anului trecut (24 în prima jumătate din 2012 faţă de 25 în prima jumătate din 2011)”, se arată în comunicat.

Astfel, veniturile din activitatea de bază au fost afectate semnificativ de reducerea contractelor de închiriere de la 38 la 11 în acest an.

La sfârşitul perioadei de raportare, compania avea 43 de rezervări pentru vânzarea de locuinţe, care ar urma să se concretizeze în contracte de vânzare-cumpărare.

Activele companiei erau evaluate la finele lunii iunie la 392,8 milioane de lei, în scădere cu 4%. Compania avea la finele primului semestru datorii de 49,3 milioane lei.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp, fondatorul Impact, care are 16,5% din titluri. În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din acţiuni şi Carmen Săndulescu, directorul executiv al companiei, cu 9,69% din capital. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact au fost tranzacţionate marţi la preţul de 0,11 lei/unitate, în stagnare. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 21,7 milioane lei (4,8 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...