Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021

Vodafone România a raportat venituri din servicii de 801 milioane de euro, în anul financiar încheiat la 31 martie 2021, mai mici cu 1,5%, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, în timp ce baza de clienţi a ajuns la 11,1 milioane de clienţi.
Lidia Neagu - mar, 18 mai 2021, 10:11
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021

„Ultimul an financiar, care a coincis şi cu anul pandemic, a fost ca niciun altul: provocări neaşteptate, oportunităţi de accelerare a digitalizării, lecţii de învăţat, oportunităţi de a demonstra rezilienţa reţelei de telecomunicaţii şi rolul său critic mai important ca oricând. Cred că toţi ne-am întrebat, cel puţin o dată, pe parcursul acestui an cum am fi făcut faţă într-un context similar acum 20 de ani. Şi răspunsul sincer pe care îl ştim cu toţii este că nimic nu ar fi funcţionat bine dacă reţelele de comunicaţii electronice nu ar fi susţinut pe deplin tot ceea ce trebuia să facem ca societate, companii şi persoane fizice. Am fi resimţit un impact în vieţile cotidiene, de la modul în care ne-am fi petrecut timpul liber, până la accesul mai puţin stabil la resurse educaţionale online şi conexiuni de bună calitate pentru a putea continua să lucrăm de acasă”, a declarat, Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Aceasta a menţionat că Vodafone a confirmat încă o dată angajamentul de a conecta societatea românească, a făcut eforturi extraordinare de a conecta sute de şcoli peste noapte şi a putut să livreze într-un timp foarte scurt sute de mii de tablete pentru a putea asigura acces la educaţia digitală pentru cât mai mulţi copii posibil.

„Am demonstrat angajamentul nostru de a fi un partener de încredere pentru digitalizarea diferitelor sectoare din România, de la educaţie, la sănătate, fie din zonele publice sau private. Şi nu ne-am oprit aici, am făcut un efort suplimentar şi ne-am concentrat pe modul în care ne protejăm planeta în timp ce oferim cele mai bune servicii. De la facilitarea educaţiei online, până la cel mai recent proiect reprezentat de prima pădure inteligentă din România, am demonstrat ce pot face spiritul uman şi tehnologia pentru o viaţă mai bună”, a spus Murielle Lorilloux.

De asemenea, reprezentanta Vodafone a precizat ca la „această răscruce de drumuri”, compania contează pe faptul că autorităţile centrale vor avea grijă de infrastructura de telecomunicaţii, un avantaj fantastic pe care România l-a avut, precum şi pe faptul că vor evalua temeinic, din toate punctele de vedere, impactul oricăror decizii pe care ar putea să le ia astfel încât industria să nu fie trimisă cu 20 de ani în urmă.

„Cu toate acestea, iniţiativele legislative recente din România pot duce la perturbări ale serviciilor mobile şi fixe pentru clienţi în următorii ani, pot crea o incertitudine semnificativă şi costuri suplimentare neprevăzute pentru economie în valoare de sute de milioane de euro, afectând în acelaşi timp şi capacitatea companiilor de a putea realiza investiţii viitoare în infrastructură. Toate aceste aspecte vor trage înapoi întreaga industrie a telecomunicaţiilor şi vor pune sub semnul întrebării fezabilitatea investiţiilor viitoare, dar şi mediul concurenţial din România”, a menţionat Murielle Lorilloux.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 48 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăţi mobile şi servicii financiare. Compania operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 49 de reţele mobile partenere. La 31 martie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 123 milioane de dispozitive IoT conectate.

Totodată, Vodafone menţionează că ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025, până la net zero până în 2040, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 şi până în iulie 2021 în Europa, reutilizând, revânzând sau reciclând 100% din echipamentele de reţea care devin redundante.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia, iar local în zone din Muntenia şi......
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...
Guvernul american a înființat comitet consulativ privind folosirea sigură a inteligenței artificiale
Guvernul american a înființat comitet consulativ privind folosirea sigură a inteligenței artificiale
Directorii OpenAI, Microsoft şi Google se numără printre cei mai importanţi membri ai unui nou consiliu federal înfiinţat ...