1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Veniturile Peugeot au scăzut cu 7% în primul trimestru

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor auto francez, a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri de 14,29 miliarde euro, în scădere cu 7% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, din cauza condiţiilor economice dificile din Franţa şi sudul Europei.

25 apr, 2012 | Mediafax

Vânzările diviziei Automotive a PSA au coborât cu 14% în perioada analizată, la 9,72 miliarde euro, a anunţat miercuri Peugeot.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters indica venituri totale de 13,9 miliarde euro, astfel că grupul a depăşit uşor prognoza pieţei.

"Concurenţa a continuat să fie dură în acest trimestru, presiunile pe preţuri fiind similare cu cele din ultimele trei luni din 2011, iar situaţia de pe pieţeie din sudul Europei s-a înrăutăţit considerabil. Dificultăţile ar trebui să continue în prima jumătate a anului", a arătat PSA.

Asemenea grupului italian Fiat, Peugeot se poate considera una dintre principalele "victime" ale scăderii pieţei auto europene. Volumul vânzărilor grupului francez a scăzut în primul trimestru cu 17%, în timp ce piaţa UE s-a contractat cu 7,3%, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, care centralizează înmatriculările de autoturisme noi din UE şi Elveţia, Norvegia şi Islanda.

Toţi marii constructori auto europeni au înregistrat pierderi anul trecut, cu excepţia gigantului german Volkswagen.

Peugeot, al doilea mare constructor auto european după Volkswagen, a reiterat miercuri că anticipează scăderea pieţei auto cu 5% în acest an în Europa, cu un declin de 10% în Franţa. Grupul nu a prezentat estimări privind profitul pentru 2012.

În încercarea de a reduce dependenţa grupului de pieţele saturate din Europa, directorul general Philippe Varin şi-a asumat o campanie ambiţioasă de extindere în China, mizând pe modelele Citroen DS prezentate în această săptămână la Salonul Auto de la Beijing.

PSA a arătat că vrea 5% din piaţa chineză până în 2015 pentru marca Peugeot, respectiv 3% pentru Citroen.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO