Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 1,9% în primul trimestru din 2014

Veniturile PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto european, au crescut cu 1,9% în primul trimestru din 2014, deoarece redresarea pieţei auto europene şi expansiunea în China au majorat livrările, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - vin, 25 apr. 2014, 08:32
Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 1,9% în primul trimestru din 2014

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările companiei franceze au urcat la 13,3 miliarde de euro (18,4 miliarde de dolari), de la 13 miliarde de euro în perioada similară din 2013. Livrările în China şi Europa au crescut cu 18% şi, respectiv, cu 16%.

Pe plan global, în primele trei luni ale anului, vânzările PSA Peugeot Citroen au înregistrat un avans de 7,6%, la 725.917 maşini şi camioane uşoare.

‘Prioritatea noastră este să redevenim profitabili, printr-un management strict al preţurilor’, a declarat directorul financiar Jean-Baptiste de Chatillon.

Vineri dimineaţă, acţiunile Peugeot au urcat cu 3%, la 13,70 euro, la bursa de la Paris.

În 14 aprilie, PSA Peugeot Citroen a dezvăluit noul său plan strategic, intitulat ‘Back in the race’, care prevede o repoziţionare a mărcilor sale, noi economii şi o consolidare pe plan internaţional, în speranţa revenirii pe profit.

Noul său director general, Carlos Tavares, fost director general adjunct la Renault, vorbeşte de o adevărată modificare de mentalitate.

‘Cultura profitului va fi punctul pe care ne vom concentra’, a promis Tavares, pentru care ‘cash-ul este rege’. Obiectivul lui Tavares este să ajungă la un flux de lichidităţi operaţional cel mai târziu în 2016, urmând ca între 2016 şi 2018 grupul auto francez să ajungă la un flux de lichidităţi cumulat de două miliarde de euro.

În 2013, PSA Peugeot-Citroen a înregistrat pierderi nete de 2,3 miliarde de euro, după ce, în 2012, a înregistrat pierderi record de cinci miliarde de euro. Aceste pierderi au determinat PSA să ceară ajutorul partenerului chinez Dongfeng, care ar urma să preia o participaţie de 14% din acţiunile PSA, la fel ca şi statul francez.

Repoziţionarea mărcilor va fi însoţită de o reorganizare a gamei de modele. Potrivit lui Carlos Tavares, numărul de modele va fi redus de la 45, în prezent, la 38, în 2016, pentru ca ulterior să ajungă la 26 de modele până în 2020, iar vehiculele vor trebui să răspundă mai bine aşteptărilor clienţilor la nivel mondial.

De asemenea, PSA vrea să-şi întărească prezenţa pe regiunile în creştere. Grupul mizează mult pe piaţa chineză, unde, cu ajutorul partenerului Dongfeng, vrea să dezvolte marca locală Fengshen şi, de asemenea, să deschidă cea de-a patra uzină de pe această piaţă.

Pe pieţele din Rusia şi America Latină, unde PSA are deja uzine, dar unde pierde bani, grupul francez vrea să redevină profitabil în maximum trei ani, graţie unei reduceri a numărului de modele vândute, a unei scăderi a costurilor şi unei mai bune integrări locale.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...