Veniturile SAP au ajuns la 16,9 miliarde de euro, în 2013

Veniturile SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii şi tehnologii software de business cu afaceri şi în România, au ajuns, în 2013, la 16,9 miliarde de euro, în creştere cu 8% comparativ cu anul precedent, a anunţat, luni compania.
Economica.net - lun, 27 ian. 2014, 13:13
Veniturile SAP au ajuns la 16,9 miliarde de euro, în 2013

Astfel, veniturile anuale din software şi subscrieri cloud (exprimate non-IFRS – Standarde Internaţionale de Raportare Financiară, n.r.) au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, ajungând la 5,28 miliarde de euro, în timp ce veniturile din software şi servicii software conexe (non-IFRS), au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, depăşind nivelul de 14 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte profitul operaţional (non-IFRS) la curs valutar constant, acesta s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, în creştere cu peste 13%, faţă de nivelul din 2012.

Potrivit sursei citate, veniturile obţinute din SAP HANA – platforma pentru aplicaţii de business în timp real, au ajuns la valoarea de 664 milioane de euro. Compania are, în prezent, peste 3.000 de clienţi pentru platforma HANA.

În 2014, SAP estimează că venitul din subscrieri cloud şi servicii de suport, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, va atinge un nivel cuprins între 950 milioane de euro şi un miliard de euro.

De asemenea, compania estimează o creştere cu 6-8% a venitului din software şi servicii software conexe, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, iar profitul operaţional al companiei au urma să se încadreze în intervalul 5,8 – 6 miliarde de euro.

SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. Aplicaţiile şi serviciile companiei ajută peste 248.500 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Cu sediul central în Walldorf, Germania, şi sedii în peste 130 de ţări, SAP AG este liderul mondial în soluţii software şi tehnologie pentru afaceri.

Compania are subsidiară şi în România, înfiinţată în 2002, activitatea fiind concentrată pe vânzări şi marketing, precum şi pe dezvoltarea locală de soluţii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...