Veniturile SAP au ajuns la 16,9 miliarde de euro, în 2013

Veniturile SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii şi tehnologii software de business cu afaceri şi în România, au ajuns, în 2013, la 16,9 miliarde de euro, în creştere cu 8% comparativ cu anul precedent, a anunţat, luni compania.
Economica.net - lun, 27 ian. 2014, 13:13
Veniturile SAP au ajuns la 16,9 miliarde de euro, în 2013

Astfel, veniturile anuale din software şi subscrieri cloud (exprimate non-IFRS – Standarde Internaţionale de Raportare Financiară, n.r.) au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, ajungând la 5,28 miliarde de euro, în timp ce veniturile din software şi servicii software conexe (non-IFRS), au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, depăşind nivelul de 14 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte profitul operaţional (non-IFRS) la curs valutar constant, acesta s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, în creştere cu peste 13%, faţă de nivelul din 2012.

Potrivit sursei citate, veniturile obţinute din SAP HANA – platforma pentru aplicaţii de business în timp real, au ajuns la valoarea de 664 milioane de euro. Compania are, în prezent, peste 3.000 de clienţi pentru platforma HANA.

În 2014, SAP estimează că venitul din subscrieri cloud şi servicii de suport, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, va atinge un nivel cuprins între 950 milioane de euro şi un miliard de euro.

De asemenea, compania estimează o creştere cu 6-8% a venitului din software şi servicii software conexe, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, iar profitul operaţional al companiei au urma să se încadreze în intervalul 5,8 – 6 miliarde de euro.

SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. Aplicaţiile şi serviciile companiei ajută peste 248.500 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Cu sediul central în Walldorf, Germania, şi sedii în peste 130 de ţări, SAP AG este liderul mondial în soluţii software şi tehnologie pentru afaceri.

Compania are subsidiară şi în România, înfiinţată în 2002, activitatea fiind concentrată pe vânzări şi marketing, precum şi pe dezvoltarea locală de soluţii.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...