1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Veniturile SIF Moldova s-au dublat, în S1

Veniturile Societăţii de Investiţii Financiare Moldova SA Bacău s-au dublat în primul semestru al anului, ajungând la 345,2 milioane de lei, firma fiind şi performera lunii iulie în privinţa activelor nete şi diminuării datoriilor.

28 aug, 2014 | Agerpres

'Veniturile au crescut, în special ca urmare a încasărilor mai mari din vânzarea de acţiuni din portofoliu', a precizat joi pentru AGERPRES preşedintele SIF Moldova, Costel Ceocea.

Societatea de investiţii financiare băcăuană a înregistrat, în primul semestru, 284,3 milioane de lei din vânzarea de acţiuni. Şi cheltuielile au crescut semnificativ, cu 61%, de la 80,3 milioane de lei la 129,4 milioane de lei, bani transferaţi pentru amortizări, provizioane şi pierderi din creanţe de peste zece ori, la 10 milioane de lei, în timp ce cheltuielile privind prestaţiile externe au sporit de şapte ori, la 17,6 milioane de lei.

Profitul brut a fost, însă, de 215,76 milioane de lei, adică de peste două ori mai mare faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Profitul net a urcat de la 83 de milioane de lei la 182 de milioane de lei.

SIF Moldova a făcut tranzacţii cu titluri din sectorul financiar-bancar a cărui pondere în total active a scăzut de la 42,8 la 39,3%. Societatea a vândut participaţia la Erste, dar expunerea pe Banca Transilvania a crescut de la 9,85 la 23,35% din total active. În schimb, ponderea emitentului BRD în totalul activelor s-a redus la 8,46%, de la 9,99% în iunie anul trecut.

SIF Moldova, care a investit şi în acţiunile celorlalte societăţi de investiţii financiare de profil. La SIF Muntenia, SIF Oltenia şi SIF Banat Crişana nivelul de deţinere ajungând la 6,09% din total active este performera lunii iulie la active nete, fiind singura societate de investiţii financiare din ţară ce marchează o creştere, de 1%, la acest indicator în timp ce restul firmelor din domeniu au marcat scăderi la acest capitol, potrivit raportului Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Faţă de sfârşitul lunii iunie, SIF Moldova şi-a redus datoria cu 24,5 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO