Veniturile SIF Muntenia au crescut uşor în primul trimestru, la 31,3 milioane lei

Veniturile SIF Muntenia (SIF4) au crescut cu 4% în primul trimestru, la 31,3 milioane lei (7,1 milioane euro), iar cheltuielile au coborât de 2,6 ori, la 9 milioane lei (2 milioane euro), în condiţiile în care societatea de investiţii financiare a cumpărat volume mai mici de acţiuni.
Economica.net - mie, 15 mai 2013, 12:24
Veniturile SIF Muntenia au crescut uşor în primul trimestru, la 31,3 milioane lei

În perioada similară a anului trecut, societatea a consemnat venituri de 30,2 milioane lei şi cheltuieli de 23,4 milioane lei.

„A continuat restructurarea portofoliului, în sensul vânzării de acţiuni la societăţi din sectorul financiar şi creşterea participaţiilor la societăţi din sectorul energetic. Investiţiile în trimestrul I în acţiuni cotate pe piaţa de capital au fost destul de reduse cantitativ, piaţa fiind după o lungă perioadă de creştere/ maxim local”, se arată într-un raport al Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Societatea de investiţii financiare a vândut acţiuni BRD de 8,2 milioane lei, diminuându-şi participaţia la 4,02%, de la 4,147% la sfârşitul anului trecut. În contraparte, firma a cumpărat acţiuni BVB şi Transgaz în valoare totală de 2,8 milioane lei.

În acelaşi timp, SIF Muntenia a participat cu aproape 3 milioane lei la majorări de capital derulate de firmele Firos Bucureşti (1,3 milioane lei), Muntenia Medical Competences (1,5 milioane lei), ITC – Institutul pentru Tehnică de Calcul Bucureşti (188.000 de lei).

Totodată, societatea de investiţii financiare a obţinut un câştig de 2 milioane lei din marcarea profiturilor înregistrate la fondurile Certinvest Leader, Certinvest Properties Ro, BRD Obligaţiuni, Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort seria 2 şi BT Invest 1.

Societatea de investiţii financiare a încheiat primul trimestru cu un profit net de 21,4 milioane lei (4,9 milioane euro), de cinci ori peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 4,3 milioane lei.

La jumătatea lunii februarie, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au surprins piaţa anunţând intenţia societăţii din Arad de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii ales în luna iulie a anului trecut. Tranzacţia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care deţine Muntenia Invest.

Intenţia a fost notificată atât Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), cât şi Consiliul Concurenţei. Consiliul a început deja o analiză privind o astfel de operaţiune, iar între timp atribuţiile CNVM au fost preluate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care nu a făcut încă niciun anunţ cu privire la preluarea Muntenia Invest.

La finalul primului trimestru, SIF Muntenia avea un activ net de 1,182 miliarde lei, cu 11% peste valoarea de la finalul anului trecut. Dinamica a fost susţinută atât de evoluţia bursei, în special în primele două luni din acest an, dar şi de schimbarea metodologiei de calcul a activului net în luna februarie.

În a doua parte a şedinţei bursiere de miercuri, acţiunile SIF Muntenia erau în creştere cu 0,74%, la preţul de 0,685 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii financiare este de aproape 553 milioane lei (127,5 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...