Veniturile Telekom România au depăşit 226 milioane de euro, în primul trimestru

Veniturile consolidate ale grupului de companii Telekom România au ajuns la 226,5 milioane de euro în primul trimestru din acest an, iar profitul operaţional ajustat a ajuns la 33,1 milioane de euro, conform unui comunicat transmis miercuri de companie.
Economica.net - mie, 09 mai 2018, 10:24
Veniturile Telekom România au depăşit 226 milioane de euro, în primul trimestru

Veniturile pe servicii fixe s-au ridicat la 136,7 milioane euro, în timp ce pe serviciile mobile au depăşit 121,3 milioane de euro.

Telekom Romania Communications a raportat pentru T1 2018 venituri de 136,7 milioane euro, în scădere cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) ajustată a fost de 17,1 milioane euro, cu 20,1% mai mică de la un an la altul.

Numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 38% în primul trimestru din 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 550.000.

‘O uşoară creştere a fost înregistrată în T1 2018 şi pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune, cu 0,4%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente mai scăzute cu 5% de la un an la altul. Un avans important au înregistrat serviciile Internet TV (IPTV), cu o creştere de 24% a numărului de clienţi în primul trimestru al acestui an faţă de primul trimestru al anului trecut’, precizează compania în comunicat.

În primul trimestru din acest an, Telekom Romania Communications a raportat 1,17 milioane de clienţi broadband (fix şi mobil), în scădere cu 0,8% faţă de primul trimestru al anului trecut. Veniturile corespondente s-au redus cu 9% în T1 2018 faţă de T1 2017.

Utilizatorii de voce (fixă şi mobilă) au ajuns la 2,09 milioane la finalul primelor trei luni ale anului curent, în scădere cu 1,6% faţă de T1 2017. Acest rezultat s-a reflectat în venituri mai mici cu 19% generate de serviciile de voce fixă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

‘În T1 2018, Telekom Romania Mobile Communications a înregistrat venituri totale de 121,3 milioane euro, mai mari cu 12,5% faţă de perioada similară a anului trecut, în special datorită veniturilor mai ridicate din segmentul postpaid şi din vânzarea de echipamente’, precizează reprezentanţii companiei.

La 31 martie 2018, baza totală de clienţi ai Telekom Romania Mobile Communications era de 4,7 milioane, în scădere cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor prepaid inactive. Segmentul postpaid a continuat să se consolideze, ajungând la 35% din baza totală de clienţi. Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 2,3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, reflectând atractivitatea ofertelor lansate în campania #Businessliber.

Profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut în primul trimestru al anului cu 1,9% faţă de T1 2017, ajungând la 16 milioane euro.

Telekom Romania oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate, prezent în 50 de ţări, cu aproximativ 225.000 de angajaţi în toată lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Reacția lui Orban. Cîţu: Voi cere Parlamentului doar validarea noilor miniștri, nu a întregului Guvern
Update: Reacția lui Orban. Cîţu: Voi cere Parlamentului doar validarea noilor miniștri, nu a întregului Guvern
Update: Ca răspuns la intenția lui Cîțu de a merge doar cu validarea noilor miniștri în Parlament, rivalul său, preşedintele PNL Ludovic Orban, apreciază că modul în care vor fi validaţi......
PAID: Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă și permite instrumentarea daunelor, chiar și în cazul falimentului distribuitorului
PAID: Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă și permite instrumentarea daunelor, chiar și în cazul ...
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări, prin intermediul unui comunicat, cu privire ...
BAAR dă asigurări că toți clienții City Insurance vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare
BAAR dă asigurări că toți clienții City Insurance vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare
Industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine ...
Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi
Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi
Alte cinci linii de transport în comun de suprafaţă, din totalul celor 21 care deservesc peste 350.000 de locuitori ai ...