Veniturile totale ale Medicover și Synevo din România au crescut cu 7,5% în 2020

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia (Nasdaq Stockholm) și-a prezentat raportul financiar pentru anul 2020, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - lun, 15 feb. 2021, 15:15
Veniturile totale ale Medicover și Synevo din România au crescut cu 7,5% în 2020

Compania a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor de 18,2% comparativ cu anul 2019, până la 997,8 milioane de euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Am răspuns provocărilor anului trecut cu profesionalism, dedicare și grijă, contribuind la testarea și tratarea pacienților Covid-19 prin echipamentele din centrele de diagnostic și unitățile spitalicești deținute. În același timp, am reușit să ne menținem evoluția pozitivă”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

În 2020, divizia de Servicii Medicale a grupului a înregistrat o creștere a veniturilor de 20,1%, până la 539,7 milioane de euro. Serviciile medicale cu plată directă accesate de pacienți au înregistrat o creștere de 36,4% față de anul precedent. În 2020 divizia a atins un număr de 1,4 milioane de abonați la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a ajuns la venituri de 473,4 milioane euro, înregistrând o creștere de 15,9% față de anul anterior. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în rețeaua globală a fost de 103,9 milioane, în ușoară scădere față de 2019.

Veniturile cumulate în România au crescut în 2020 cu 7,5% până la 128 de milioane de euro, față de 119,1 milioane de euro în 2019.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au crescut în 2020 cu 8,3% până la o valoare totală de 64,6 milioane de euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 6,6% până la 63,4 milioane euro.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,8%.

„Munca de echipă și capacitatea de a răspunde în timp real la realitățile pandemiei au contribuit la obținerea acestor rezultate. Un rol deosebit l-a jucat și capacitatea de inovare care ne-a permis extinderea perspectivei în zona accesării serviciilor de sănătate și dezvoltarea unor soluții de telemedicină și programe de vizite la domiciliu. Vom continua să investim în dotarea clinicilor cu echipamente de top, automatizare, servicii și atragerea de specialiști pentru crearea de echipe menite să trateze cu succes cele mai complexe afecțiuni medicale”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

„Echipa Synevo a obținut rezultate remarcabile după un an plin de provocări. Acest lucru a fost posibil datorită investiților constante pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație în domeniul medicinei de laborator, atragerea celor mai buni biologi, chimiști și medici de laborator, automatizarea proceselor și îmbunătățirea interacțiunii cu pacienții și medicii prin soluții de digitalizare”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Rețeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2020 un total de 19 laboratoare și 126 de centre de recoltare acoperind 39 de județe din țară, respectiv 54 de orașe.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic. Compania a fost fondată în 1995 pentru a răspunde cererii în creștere de servicii medicale de înaltă calitate din Polonia, apoi s-a extins în alte țări, pentru a răspunde unei nevoi asemănătoare. În prezent, piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare prin două divizii – Healthcare Services și Diagnostic Services.

Divizia de Servicii Medicale (Healthcare Services) oferă servicii medicale integrate, predominant finanțate de angajatori și abonamente ce acoperă o gamă largă de servicii de îngrijire primară și de specialitate. Principalele piețe pe care activează sunt Polonia și România, cele mai mari economii din Europa Centrală și de Est, care înregistrează cea mai rapidă creștere din regiune.

Divizia de Servicii de Diagnostic (Diagnostic Services) oferă o gamă completă de servicii clinice de laborator, inclusiv teste de rutină și avansate. Principalele piețe ale diviziei sunt Germania, România, Ucraina și Polonia.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de 25 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale.  

Despre Synevo România

Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2019, Synevo România administra o rețea națională de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproximativ 16 milioane de teste.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Deloitte: Vârf de încredere în rândul firmelor de capital privat din Europa Centrală – studiu
Deloitte: Vârf de încredere în rândul firmelor de capital privat din Europa Centrală – studiu
Încrederea firmelor cu capital privat (private equity) din Europa Centrală continuă să crească semnificativ pe fondul ...
13.000 de români și-au petrecut vacanța în Insulele Maldive anul acesta. Agențiile de turism reintroduc cursele charter
13.000 de români și-au petrecut vacanța în Insulele Maldive anul acesta. Agențiile de turism reintroduc cursele charter
România a devenit anul acesta o piață importantă pentru Insulele Maldive. Aproape 13.000 de turiști români au ales ...
Licitaţie pentru reabilitarea spitalelor aflate în administrarea ASSMB. Valoarea contractului, până la 122.000.000 lei
Licitaţie pentru reabilitarea spitalelor aflate în administrarea ASSMB. Valoarea contractului, până la 122.000.000 lei
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) anunţă pe SICAP licitaţie pentru lucrări de reparaţii, ...