1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Veniturile unicornului românesc Uipath au atins anul trecut 360 milioane de dolari. Dines: Adaugăm peste 10 clienţi noi zilnic

Startup-ul de automatizări UiPath, fondat de antreprenorii români Daniel Dines şi Marius Tîrcă, a închis anul trecut cu venituri recurente de 360 milioane de dolari, din care peste 60 milioane de dolari înregistraţi în ultimul trimestru. Conform topului celor mai bogaţi oameni din lume realizat de publicaţia Forbes 2019, Dines este cel mai bogat român, depăşindu-l pe Ion Ţiriac.

20 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

În iulie 2018, UiPath a anunțat că a încasat 100 milioane de dolari ca venituri recurente.

"Succesul companiei este determinat de o bază globală de clienți în creștere rapidă, care a ajuns la peste 6.000 de organizații și o comunitate mondială de aproape 750.000 de dezvoltatori RPA", arată compania.

UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial.

"Suntem onoraţi că am avut ocazia de a propulsa piața RPA, deblocând frustrarea enormă a clienților și angajaților dată de lipsa progresului digital și AI din tehnologiile și gândirea tradițională. Astăzi, livrăm cea mai ambițioasă evoluție a platformei noastre - o platformă end-to-end pentru hiperautomare - care permite o mare varietate de roluri în întreaga organizație să interacționeze cu roboții în fiecare zi. Încă mai avem mult de făcut, dar sunt deosebit de încântat de unele dintre noile cazuri de utilizare care aplică RPA proceselor din ce în ce mai complexe, demonstrând că în prima eră a automatizării, automatizarea este aplicația", a spus Dines.

El a adăugat că în prezent compania adaugă peste 10 clienţi pe zi.

UiPath a primit în aprilie 2019 o finanţare record de 568 milioane de dolari, care a ridicat evaluarea firmei fondată de Daniel Dineș la 7 miliarde de dolari. De asemenea, compania a trecut anul trecut printr-un amplu proces de restructurare în cadrul căreia a renunţat la 400 de angajaţi, inclusiv din România.

Din propriile estimări, UiPath deține o cotă de circa 20% din piața globală de Robotic Process Automation (RPA).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO