Veniturile unicornului românesc Uipath au crescut în ultimii doi ani cu peste 5000%

Startup-ul de automatizări UiPath, fondat de antreprenorii români Daniel Dineş şi Marius Tîrcă, va ajunge în curând la venituri recurente de 200 milioane de dolari, potrivit unor surse citate de Business Insider. Deşi a fost înfiinţată în 2005, compania avea în 2016, venituri recurente anuale de doar 3,5 milioane dolari. Acest lucru înseamnă că veniturile sale au crescut cu 5614% în doar doi ani.
Economica.net - lun, 21 ian. 2019, 19:54
Veniturile unicornului românesc Uipath au crescut în ultimii doi ani cu peste 5000%

În luna septembrie a anului trecut, compania a fost evaluată la suma de trei miliarde de dolari, după ce a primit o nouă rundă de finanţare în valoare de 225 de milioane de dolari. Runda de finanţare a fost condusă de Sequoia Capital și CapitalG, alături de un nou investitor Accel şi a avut loc la doar şase luni după ce fusese evaluată la 1,1 miliarde de dolari. CapitalG este unul dintre fondurile de investiții al grupului Alphabet (Google).

Reprezentanţii UiPath au refuzat să comenteze la momentul respectiv cifrele financiare anuale, dar au declarat că până la sfârșitul anului 2018 UiPath va genera venituri la o rată de 200 milioane de dolari anual, comparativ cu 43 milioane de dolari la sfârșitul anului precedent și doar trei milioane de dolari în 2016. 

UiPath a anunțat că a atins 100 milioane dolari în venituri recurente anuale în iulie 2018, apoi 150 milioane în noiembrie. Potrivit publicaţiei citate mai sus, în momentul în care UiPath va atinge venituri de 200 milioane de dolari în următoarele două săptămâni, va însemnă că veniturile sale vor fi crescut cu 33% în doar două luni.

UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial. Peste 1.500 de clienți – companii enterprise și agenții guvernamentale – folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a pune rapid în funcțiune în operațiunile de back și front office roboți software care emulează perfect și execută procese repetitive, crescând productivitatea, asigurând conformitatea și îmbunătățind experiența clienților. Cu o comunitate internațională de peste 200.000 developeri RPA, UiPath și-a însușit misiunea de a democratiza RPA și de a sprijini revoluția digitala în afaceri. Are sediul central în New York City, ia prezența sa se extinde în 15 țări din America de Nord, Europa și Asia. Printre clienții UiPath se numără General Electric Co., Walmart Inc. și Chevron Corp.

Până acum, UiPath a primit finanțări totale de de peste 400 milioane de dolari.

Potrivit unei analize a Deloitte România, finanțările obținute de UiPath se numără printre cele mai mari tranzacții din 2018 pe piața de achiziții și fuziuni din România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...