Veniturile Vienna Insurance Group din prime brute de asigurări în România au crescut cu 37,3% în primul semestru

Operaţiunile din România ale grupului austriac de asigurări Vienna Insurance Group /VIG/ au generat în primul semestru din 2016 un profit înainte de impozitare de 3,6 milioane euro, în creştere cu 3,2% comparativ perioada similară a anului trecut, potrivit datelor VIG publicate marţi.
Economica.net - mar, 23 aug. 2016, 09:44
Veniturile Vienna Insurance Group din prime brute de asigurări în România au crescut cu 37,3% în primul semestru

Concernul austriac Vienna Insurance Group este prezent în România prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă şi a înregistrat în primele şase luni ale anului în curs un volum total de prime brute subscrise de 266,7 milioane euro, în creştere cu 37,3% faţă de perioada similară a anului trecut (194,2 milioane de euro).

Rata netă combinată a scăzut cu 2,2 puncte procentuale în perioada de referinţă, de la 103,2% la 101%.

‘Companiile din România ale grupului au raportat o creştere remarcabilă a primelor, de 37,3% în prima jumătate a anului 2016. Acest lucru s-a datorat în principal segmentului asigurărilor auto, care în prezent se îndreaptă într-o direcţie bună. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, VIG a semnat la începutul lunii august un acord de preluare a filialei AXA în România, compania AXA Life (tranzacţie supusă acordului autorităţilor), făcând astfel încă un pas în consolidarea poziţiei de lider de piaţă’, se arată într-un comunicat al VIG.

La nivel regional, rezultatele raportate de Vienna Insurance Group în prima jumătate a anului 2016 sunt conform obiectivelor. VIG a generat prime de 4,9 miliarde euro la nivel de grup, în creştere uşoară cu 0,4% faţă de anul trecut.

‘Politica restrictivă de subscriere în cazul poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu achitare la scadenţă pe mai multe pieţe a continuat să aibă un impact asupra veniturilor totale din prime. După ajustarea pentru operaţiunile pe termen scurt cu achitare la scadenţă, valoarea totală a primelor a crescut chiar cu 4,5% în primele şase luni ale acestui an’, se spune în comunicatul VIG.

Profitul (înainte de impozitare) a fost de 201,3 milioane euro.

‘Am anunţat o ţintă de dublare a profitului realizat anul trecut, până la 400 milioane euro şi rezultatele noastre semestriale confirmă că suntem pe traiectoria preconizată pentru a atinge acest obiectiv, deşi contextul caracterizat de dobânzi scăzute nu s- a schimbat şi continuă să aibă un efect negativ asupra rezultatelor noastre financiare’, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. Rezultatul financiar a fost de 449,5 milioane euro (-13,2%).

Rata netă combinată a Grupului s-a situat la 97,9% după reasigurare (fără a include venitul din investiţii), menţinându-se categoric sub pragul de 100% pe parcursul perioadei de raportare.

Investiţiile Grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, au însumat 32,3 miliarde euro (+3,2%) în prima jumătate a anului 2016.

Potrivit grupului austriac, îndeplinirea obiectivului pe termen mediu de a atinge o cotă de piaţă de cel puţin 10% pe patru pieţe decurge de asemenea conform planului. Cu excepţia Poloniei unde, printre altele, reducerea în continuare a portofoliului de poliţe de asigurări de viaţă pe termen scurt cu achitare la scadenţă a pus presiune negativă pe volumul primelor, Ungaria (creştere a primelor cu 15,4%), Croaţia (+6,2%) şi Serbia (+12,1%) au furnizat creşteri clare.

‘În Croaţia s-a înregistrat un avans semnificativ, în special pe fondul creşterii segmentului asigurărilor de viaţă, ceea ce ne aduce aproape de atingerea ţintei minime de 10% cotă de piaţă. Am semnat recent acordul de achiziţie a companiilor AXA în Serbia şi ne vom depăşi în curând ţinta, atingând o cotă de piaţă de aproape 12%, după ce achiziţia va fi aprobată de autorităţi’, a spus Elisabeth Stadler.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Sursele regenerabile de energie au depăşit în 2020, pentru prima dată, combustibilii fosili ca sursă principală de energie în UE
Sursele regenerabile de energie au depăşit în 2020, pentru prima dată, combustibilii fosili ca sursă principală de ...
Comisia Europeană a adoptat, marţi, rapoartele privind starea uniunii energetice în 2021, care evaluează progresele înregistrate ...
Comisia Europeană aprobă schema de 358 milioane euro pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemie
Comisia Europeană aprobă schema de 358 milioane euro pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemie
Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de ajutor, în valoare de 358 milioane de euro (1,772 miliarde de lei), lansată ...
Legea de reducere a facturilor la electricitate și gaz în această iarnă a fost votată. Cele mai importante prevederi
Legea de reducere a facturilor la electricitate și gaz în această iarnă a fost votată. Cele mai importante prevederi
Parlamentul a aprobat legea referitoare la protejarea consiumatorilor casnici și comerciali în fața creșterilor de preț ...