Veniturile VTEX au crescut la 30,9 milioane de dolari în al doilea trimestru

Veniturile VTEX au crescut până la 30,9 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, de la 25,3 milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, în creștere cu 22,1% în dolari și 18,2%, excluzând efectele fluctuațiilor cursului de schimb.
Lidia Neagu - mie, 01 sept. 2021, 16:58
Veniturile VTEX au crescut la 30,9 milioane de dolari în al doilea trimestru

Veniturile din abonamente au reprezentat 96,1% din veniturile totale și au crescut până la 29,7 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru. de la 23,9 milioane de dolari în T2 2020, o creștere de 23,9% în dolari și 20%, excluzând efectele fluctuațiilor cursului de schimb.

Profitul brut din abonamente a fost de 20.2 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, comparat cu 15.9 milioane de dolari în primul trimestru al anului 2021.

Marja brută din abonamente s-a îmbunătățit cu 68,1% în cel de-al doilea  trimestru al lui 2021, de la 64,7% în primul trimestru al anului curent. Îmbunătățirile YOY ale marjei brute de profit din abonamente reflectă eficientizarea costurilor pentru hosting operațional.

GMV a ajuns la 2,4 miliarde dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, reprezentând o creștere de 30,4% în dolari și 25,4%, excluzând efectele fluctuațiilor cursului de schimb.

„Suntem onorați să prezentăm primele rezultate financiare semestriale în calitate de companie tranzacționată public. Performanța noastră solidă accentuează amploarea oportunității digitalizării pe piețele emergente, inclusiv în România, în pofida redeschiderii graduale a retailului fizic”, afirmă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA Sales VP în cadrul VTEX.

Pierderile Non-GAAP din operațiuni au fost de 10,4 milioane de dolari pe durata celui de-al doilea trimestru al lui 2021, comparat cu venitul Non-GAAP din operațiuni de 6,7 milioane de dolari Din T2 2020, în principal din cauza investițiilor progresive în vânzări, marketing și cercetare și dezvoltare, întrucât compania a continuat să investească pentru a profita de accelerarea dezvoltării comerțului electronic.
Fluxul de numerar liber Non-GAAP a fost de (14,7) milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, comparat cu 5,4 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent.

La data de 30 iunie 2021, numărul total de angajați ai VTEX a crescut la 1.486, reprezentând o creștere anuală de 88,1%.

VTEX a dezvoltat și lansat îmbunătățiri ale capabilităților de comerț pentru a se diferenția în continuare. VTEX Intelligent Search este interconectat de acum la VTEX OMS și legat de inventory intelligence pentru a regionaliza rezultatele căutării, crescând astfel ratele de conversie. De asemenea, VTEX OMS a lansat o nouă funcționalitate
care le permite clienților să își gestioneze capacitatea pentru livrări planificate, având ca obiectiv îmbunătățirea preciziei SLA-urilor promise cumpărătorilor și procentajul de SLA-uri îndeplinite la livrările planificate.

VTEX a lansat multiple funcționalități pentru a îmbunătăți diferențierea locală în anumite piețe strategice. În Brazilia, noi parametri de plată au fost adăugați integrărilor native, astfel încât clienții noștri să respecte noile reglementări pentru marketplace. În Argentina a fost îmbunătățită precizia de geolocație la checkout pentru a spori conversia. În SUA au fost adăugate regulile locale fiscale pentru rapoartele OMS.

Noul VTEX Admin, cu o nouă interfață unificată pentru utilizatori și cu un nou dashboard de vânzări, se lansează pentru toți clienții din SUA. Mai mult, VTEX continuă să își dezvolte produsul într-un mod care înlătură „fricțiunea” de utilizabilitate pentru utilizatorii enterprise și a îmbunătățit experiențele utilizatorilor pentru a gestiona inventarul, a crea promoții și pentru ca operatorii de marketplace să poată evalua și cataloga noi oferte din partea vânzătorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...