1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Veolia ia în calcul să crească oferta inițială de 2,9 miliarde de euro pentru preluarea companiei rivale Suez

Grupul Veolia nu exclude majorarea preţului oferit pentru preluarea participaţiei în compania rivală de utilităţi Suez, a afirmat joi directorul general Antoine Frerot, într-un interviu acordat postului de radio BFM Business, transmite Reuters, citată de Agerpres.

24 sep, 2020 | Agerpres

Luna trecută, Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 de euro pe acţiune, pentru participaţia de 29,9% pe care o deţine Engie la Suez, ca un preludiu pentru lansarea unei oferte complete de preluare.

"Majorarea preţului ofertei face parte din posibilităţi", a declarat Frerot, adăugând că se va întâlni cu Jean-Pierre Clamadieu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Engie, cel mai mare acţionar al Suez.

Engie a respins oferta iniţială a Veolia, dar a precizat că va lua în considerare o ofertă mai ridicată.

Conducerea Suez apreciază ca ostilă oferta Veolia şi vrea să găsească un consorţiu de investitori care să depună o ofertă rivală pentru participaţia de 29,9% pe care o deţine Engie la Suez.

Miercuri, Suez a creat o nouă fundaţie în care a inclus divizia sa de gestionare a apei din Franţa, pentru a-i prezerva "integritatea".

Decizia Suez "este un tertip" care afectează drepturile acţionarilor Suez, dar aceasta nu va descuraja Veolia să liciteze în continuare, susţine Frerot.

Şi ministrul de Finanţe Bruno Le Maire anunţa recent că statul francez va analiza ''cu obiectivitate'' oferta companiei Veolia pentru preluarea participaţiei deţinute de Engie la Suez, precum şi orice alte oferte care ar putea apărea.

"Veolia a făcut o propunere, ar putea exista şi altele. Ele vor fi analizate cu obiectivitate", a declarat Bruno Le Maire. Acesta a explicat că este esenţial ca, indiferent de tranzacţie, să fie păstrate locurile de muncă în Franţa, viitorul acţionar majoritar să fie francez şi valoarea noului acord să fie satisfăcătoare pentru stat, care deţine o participaţie la Engie.

Aprobarea Guvernului francez este esenţială pentru finalizarea afacerii, deoarece statul deţine 23,6% la Engie.

Preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, a afirmat că oferta Veolia este prea scăzută. Întrebat dacă oferta Veolia ar putea fi îmbunătăţită, Le Maire a declarat: "Orice ofertă poate fi întotdeauna îmbunătăţită".

Veolia şi Engie sunt prezente şi în Romania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO