Vestas a semnat un acord cu Enel X pentru a-și putea accelera procesul de electrificare a flotei auto pe care o deține

Compania Vestas Wind Systems A/S, lider mondial în soluții de energie sustenabilă, a semnat un parteneriat cu Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, pentru a accelera electrificarea flotei de mașini a companiei, informează cele două firme prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mar, 15 dec. 2020, 14:12
Vestas a semnat un acord cu Enel X pentru a-și putea accelera procesul de electrificare a flotei auto pe care o deține

Prin acest acord, Enel X va furniza către Vestas infrastructura de încărcare necesară pentru a electrifica flota auto pe cele mai importante piețe unde își desfășoară activitatea.

„Acest nou acord marchează un alt pas în colaborarea fructuoasă dintre Vestas și Grupul Enel”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

„Rolul cheie al Enel X ca lider tehnologic în sectorul mobilității electrice continuă să stimuleze Revoluția e-Mobilității și va sprijini Vestas în demersul său de a-și atinge obiectivele ambițioase de sustenabilitate, precum și de a continua să promoveze mobilitatea electrică drept unul din facilitatorii reali ai viitorului cu emisii zero pentru care ambele companii lucrează de mult timp împreună”, a completat Venturini.

„Dacă vrem să reușim cu tranziția energetică la scară globală, liderii din industrie au datoria să implementeze schimbarea pe care vrem să o vedem”, a spus Anders Nielsen, Chief Technology Officer, Vestas.

 Enel X va oferi Vestas o soluție de platformă pentru încărcare bazată pe cloud și 370 de stații de încărcare. Stațiile de încărcare vor fi de tipul JuiceBox, care permit încărcarea vehiculelor electronice mobile, și JuicePole, care permit încărcarea a două vehicule în același timp printr-un card RFI sau prin aplicație. Rețeaua de încărcare va sprijini serviciul Vestas și va fi utilizată în beneficiul flotelor de mașini de la locurile de muncă din cele mai importante 15 piețe ale Vestas din Europa și America. Colaborarea marchează un pas cheie în demersul Vestas de retragere a vehiculelor convenționale până în 2025 și face parte din angajamentul Vestas de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, fără utilizarea de compensări până în 2030, ca parte a ambițiilor sale mai ample de sustenabilitate. Odată ce tranziția la vehiculele electrice este completă, Vestas anticipează că mai mult de o treime din domeniile de aplicare 1 și 2 ale emisiilor de carbon vor fi înlăturate.

„Unul dintre obiectivele noastre cheie la Vestas este de a permite sisteme energetice mai durabile, prin sprijinirea creșterii implementării proiectelor de energie regenerabilă dincolo de zona energiei electrice, și în sectorul transporturilor. Unindu-ne forțele cu Enel X, putem demonstra cu mândrie avantajele acestui proces de implementare pe propria amprentă globală și putem contribui la deschiderea drumului către un viitor mai durabil”, a mai precizat Nielsen.

În plus, Vestas și Enel X s-au angajat să valorifice resursele lor extinse ca lideri ai industriei într-un efort comun de a explora inovații care vor contribui la avansul tranziției energetice. Ambele companii vor începe un proces de identificare a oportunităților de colaborare la dezvoltarea inovațiilor în domeniul mobilității electrice, integrarea rețelelor și cuplarea sectorială.

Despre Vestas

Vestas este partenerul global al industriei energetice pentru soluții de energie durabilă. Compania proiectează, instalează și întreține turbine eoliene în întreaga lume.

Despre Enel X

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare instalată de circa 116 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...