Veste bună despre Pasajul Domneşti: lucrările la al doilea giratoriu suspendat din România ar putea începe în ianuarie

Lucrările la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei ar putea începe în ianuarie, după ce pe 20 decembrie a fost emisă autorizația de construire, estimează reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutierie (CNAIR). Pasajul va fi sub forma unui sens giratoriu suspendat, a doua construcție de acest tip din România, după cel de lângă Ploiești.
Economica.net - vin, 28 dec. 2018, 17:44
Veste bună despre Pasajul Domneşti: lucrările la al doilea giratoriu suspendat din România ar putea începe în ianuarie

„În data de 20.12.2018 a fost emisă autorizația de execuție a lucrărilor de infrastructură la pasaj de descărcare sens giratoriu suspendat pe Centura București spre localitatea Bragadiru. Având în vedere că suntem în anotimpul rece, în funcție de condițiile meteo, lucrările efective de construcție ar putea demara în ianuarie 2019”, au răspuns reprezentanții CNAIR la o solicitarea unui locuitor din Domnești, potrivit Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea.

Reprezentanții CNAIR au mai explicat că sunt necesare exproprieri suplimentare, atât pe raza UAT București, cât și pe raza UAT Ilfov, ca urmare a evazării rampelor pasajului pentru asigurarea spațiului pentru linia de tramvai, conform soluției impuse de Primăria Municipiului București prin certificatul de urbanism.

Stadiul exproprierilor suplimentare:

– Proiectul de hotarare de guvern pentru exproprierea imobilelor suplimentare pe raza UAT București a fost transmis la Ministerul Transporturilor în data de 09.11.2018, iar în data de 27.11.2018 s-a finalizat perioada de dezbateri publice privind acest proiect de hotărâre de guvern. În prezent, proiectul de hotărâre de guvern se află pe circuitul de avizare la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor publice;

– Proiectul de hotărâre de guvern pentru exproprierea imobilelor suplimentare pe raza UAT Ilfov va fi transmis la Ministerul Transporturilor în luna ianuarie 2019.

Data de începere a lucrărilor fost stabilită pentru 16.01.2018, primele activități derulate în cadrul contractului fiind cele de proiectare. Activitățile de proiectare s-au finalizat în data de 10.12.2018, când a fost transmis de către Inginer proiectul tehnic vizat cu „bun de execuție” și documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire (pe baza căreia s-a emis autorizația de constuire din 20.12.2018), au precizat reprezentanții CNAIR.

La începutul lunii mai a fost demarat procesul de demolare a construcţiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti. 

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ 602 şi Centura Bucureşti şi are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă. Acesta va fi al doilea sens giratoriu suspendat din România, după cel construit lângă Ploieşti.

În ianuarie 2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pe 10 mai 2017, CNAIR şi Asocierea STRACO GRUP – COMNORD – SPECIALIST CONSULTING au semnat contractul aferent acestui obiectiv. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane de lei, fără TVA şi urmează să fie finanţat din fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și
AFEER: Modificările OUG 119 distrug piaţa de energie. Există riscul să se ajungă la un blocaj general
AFEER: Modificările OUG 119 distrug piaţa de energie. Există riscul să se ajungă la un blocaj general
Modificările aduse în Senat la OUG 119/2022 vor crea disfuncţionalităţi şi mai mari pe piaţa de energie, se arată într-un comunicat al Asociaţia Furnizorilor de Energie din România -......
O nouă legătură de mare viteză cu Ungaria. Drumul expres Satu Mare- Oar va fi racordat la rețeaua maghiară – proiect MTI
O nouă legătură de mare viteză cu Ungaria. Drumul expres Satu Mare- Oar va fi racordat la rețeaua maghiară – ...
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat luni în dezbatere un proiect pentru aprobarea în Guvern a ...
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii septembrie, la nivelul de 43,711 miliarde ...
Norvegia desfăşoară militari la platformele de petrol şi gaze după scurgerile din gazoductele Nord Stream
Norvegia desfăşoară militari la platformele de petrol şi gaze după scurgerile din gazoductele Nord Stream
Armata norvegiană a anunţat luni că a desfăşurat militari pentru a contribui la paza marilor platforme industriale de ...