1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Veste bună pentru bucureşteni. Din 15 februarie, se reia vânzarea biletelor unice RATB – Metrorex

RATB va trebui să constituie o garanţie la dispoziţia Metrorex, pentru ca, în cazul în care plata datoriei către Metorex va fi sistată, Regia să poată executa RATB în mod imediat.

16 ian, 2015 | ECONOMICA.net

Reprezentanţii Metrorex şi RATB s-au înţeles asupra reintroducerii la vânzarea a biletelor unice pe mijloacele de transport ale celor două regii iar bucureştenii vor putea cumpăra tichetele de la chioşcurile RATB, cel mai probabil, din 15 februarie.

„Ne-am înţeles, de principiu. Noi dorim să revenim la acest serviciun unic, dar aveam o problemă cu garanţia că sumele ce ne revin de drept nu ne vor fi plătite de RATB, cum s-a mai întâmplat. Astfel, noi am propus RATB să ne ofere dispozitivele necesare pentru a oputea vinde aceste bilete şi la casieriile Metrorex. Ei au spus că nu există soluţia tehnică necesară pentru aşa ceva, aşa că am făcut o contraprppunere, anume ca RATB să depoziteze o garanţe financiară într-un cont escrow, ca noi să putem să o executăm dacă se mai întâmplă să nu ni se dea banii ce ni se cuvin. RATB a rezonat cu această idee, mai rămâne să ne punem de acord asupra sumei ce va constitui garanţia”, a spus, pentru ECONOMICA.NET. Aurel Radu, director Metrorex. Potrivit acestuia, garanţia cerută a fost de 4 milioane de lei, contravaloarea biletelor vândute în sistem unic pe două luni. Cel mai probabil însă, conducerea RATB va veni cu o contrapropunere care să diminueze această sumă din garanţie. Nicio problemă pentru Metrorex. „Suntem decişi să ajungem la o înţelegere şi vom ajunge. Pot să spun că, într-o lun[, bilete unice se vor întoarce la comercializare”, mai spune Radu.Contractul dintre cele două Regii a fost sistat în mai, anul trecut, din cauza acumulării unor datorii de 22 de milioane de lei a RATB către Metrorex. Practic, RATB reţinea  încasările din vânzarea biletelor unice, iar Metrorex primea doar o parte din ce îi revenea, sau deloc. Luna trecută, Metrorex a executat silit RATB  pentru 21 de milioane de lei, sumă datorată de către Regie în contul biletelor unice de metrou şi autobuz/tramvai pe care Regia le-a vândut timp de un, martie 2013- mai 2014, fără să mai achite Metrorex partea din încasări ce i se cuvenea regiei de transport cu metroul.


În cazul în care cele două Regii ajung la o înţelegere, din 15 februarie se vor comercializa în comun biletele unice RATB – Metrorex, cardul Activ, biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece călătorii şi abonamentul de o zi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO