1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Viața copiilor bolnavi de cancer din România atârnă de un fir de păr

Alătură-te celor peste 150.000 de donatori și peste 1.500 de companii care construiesc Primul Spital.

05 oct, 2018 | ECONOMICA.net

Asociația Dăruiește Viață a făcut un apel de mobilizare a societății românești pentru a sprijini un proiect unic în Europa: construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.

În 2 ani de campanie, peste 1.500 de companii și peste 150.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat demersului, contribuind cu 8 milioane de euro, cât era prevăzut bugetul proiectului inițial.

Am obținut avizele și autorizația de construcție și am început lucrările. Proiectul s-a dovedit a fi într-o continuă adaptare la condițiile locale și contextuale. Astfel, datorită mobilizării fără precedent a societății civile, am extins proiectul de la 3 la 6 etaje, adăugând și un bloc operator modern, o secție de terapie intensivă, una de chirurgie și una de neurochirugie - departamente absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, ceea ce va reduce semnificativ șansele apariției și purtării infecțiilor intraspitalicești dintr-o clădire în alta. Odată cu extinderea proiectului, investiția necesară estimată s-a modificat și ea, de la 8 la 16 milioane de euro și, astfel, campania de strângere de fonduri continuă.”, spune Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață

Blocul operator din actualul spital “Marie Curie” nu a fost niciodată modernizat de la construcția spitalului, condițiile sunt improprii, iar un număr din ce în ce mai mare de copii diagnosticați cu cancer au nevoie de intervenții chirurgicale. Pentru a proiecta noul bloc operator, Dăruiește Viață a apelat la serviciile unui Medical Planner din Madrid, cu vastă experiență în proiecte de construcție și amenajare bloc operator, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru spitalul pe care îl construim.”, adaugă Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață

Turnarea fundației a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

Pentru a continua strângerea de fonduri necesare acestui proiect de proporții, Asociația Dăruiește Viață, alături de Ogilvy România, cu sprijinul PRO TV, a lansat o campanie emoționantă, căreia i s-au alăturat unele dintre cele mai proeminente personalități publice din România, de la artiști, jurnaliști, oameni de televiziune și filozofi români.

Mesajul campaniei aduce în prim-plan realitatea dramatică a copiilor bolnavi de cancer din România, a căror viață atârnă de un fir de păr. Apelul campaniei este către toți aceia care au disponibilitatea, prin donații pe termen lung, de a pune umărul la schimbarea acestei realități crunte, prin propriul lor exemplu de implicare.

Obiectivul Asociației Dăruiește Viață este de a strânge 1.000.000 euro prin donații recurente, lunare, online pe www.bursadefericire.roși donații prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL –  4 euro/lună - donații care se vor activa odată cu campania „Viața copiilor bolnavi de cancer atârnă de un fir de păr” și vor deveni abonamente la “Fericire”.

Companiile cu cifră de afaceri de peste 1 milion de euro pot alege să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către Dăruiește Viață, completând contractul de sponsorizare online pe Bursa de Fericire - platforma de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață

În ce stadiu se află lucrările pentru construcția Spitalului „Dăruiește Viață”

În acest moment, s-a turnat jumătate din fundația Spitalului „Dăruiește Viață”, precum și corpul care extinde departamentul de imagistică al Spitalului „Marie Curie”, unde vor fi spațiile pentru un nou RMN și un nou CT, precum și spațiile dedicate anestezierii pacientului copil. S-au construit buncărele pentru radioterapie, împreună cu zona de pregătire pacienți. Echipa Dăruiește Viață estimează că în luna decembrie a acestui an, se va ajunge cu structura spitalului la etajul 3 din cele 6.

Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook și pe site-ul Dăruiește Viață, în Jurnalul de Spital, realizat de Asociație.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO