1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Vicepreşedintele ANRE Henorel Soreaţă şi-a dat demisia-surse

Unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Henorel Soreaţă, şi-ar fi dat demisia din această funcţie începând cu 1 martie, potrivit unor surse din piaţa de energie.

26 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Henorel Soreaţă şi-ar fi anunţat demisia la data de 1 martie şi va ocupa postul de vicepreşedinte al ANRE până când va fi numită o altă persoană pe acest post, potrivit surselor noastre. L-am contactat pe vicpreşedintele ANRE pentru explicaţii pe această temă, dar Soreaţă nu a răspuns.

Informaţiile “pe surse” despre motivaţi demisiei lui Soreaţă, care este vicepre;edinte al ANRE de aproape doi ani, dar activează de mai multă vreme în ANRE, sunt contradictorii.

Pe de o parte, unele voci din piaţă spun că activitatea ANRE, ulterioară adoptării OUG 114 ar fi stârnit nemulţimirea social-democraţilor (ANRE elaborează cadrul de reglementare care pune în practică OUG 114) pentru că, la nivel de imagine, nu a ieşit cum şi-au dorit ei: preţurile nu scad la populaţie, pentru industrie ar putea creşte. Soreaţă a fost susţinut de PSD în acest post (ANRE este acum condusă de fostul parlamentar PSD Dumitru Chiriţă) şi este posibil ca partidul să aibă nevoie de un ţap ispăşitor.

Pe de altă parte, alte voci spun că Soreaţă ar fi refuzat în mod repetat să semneze actele elaborate de ANRE pentru punerea în practică a prevederilor OUG 114 (metodologii, tarife, etc.) şi, din acest motiv, i s-ar fi cerut capul.

ANRE nu a făcut niciun anunţ pe această temă.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO