Vicepreşedintele Parlamentului Germaniei: Investitorii germani nu au probleme să vină în România

Vicepreşedintele Parlamentului Germaniei, Johannes Singhammer, dă asigurări că investitorii germani nu au probleme să vină în România, apreciind chiar că Sibiul este un exemplu în acest sens, fiind un oraş cu puternice investiţii nemţeşti şi 'un grad de îndatorare mult sub nivelul multor oraşe din Germania', potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 17:30
Vicepreşedintele Parlamentului Germaniei: Investitorii germani nu au probleme să vină în România

Întrebat de jurnalişti dacă investitorii germani doresc să vină în continuare în România, Johannes Singhammer a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că impresia sa este că nu există probleme în acest sens.

‘Din contră, Sibiul are avantaje mari pentru investitorii germani. Cel mai mare punct forte pe care îl are Sibiul este infrastructura şi aeroportul. Pentru viitorii investitori din Germania ruta Munchen – Sibiu este definitorie şi desigur şi deschiderea şi prietenia pe care investitorii germani le simt în Sibiu’, a declarat Singhammer.

Oficialul german, aflat în vizită la Primăria Municipiului Sibiu, a mai spus că ‘de câţiva ani, cuvântul şomaj nu se mai cunoaşte în Sibiu’.

Vicepreşedintele Parlamentului Germaniei apreciază că îndatorarea este sub nivelul multor oraşe din Germania şi a făcut referire şi la demararea programului de industrializare a zonei, ‘care deja aduce roade’.

Johannes Singhammer este convins că ‘într-o Europă cu dificultăţi, (…) o ţară singură nu poate face faţă problemelor actuale’.

‘De aceea avem nevoie de o colaborare în Europa, nu doar între ţări, ci şi între oraşe şi regiuni. Şi Sibiul arată în mod exemplar cum această colaborare poate arăta. Cred că în viitor există posibilităţi enorme de dezvoltare în Europa, mai ales între relaţia Germania şi Sibiu. (…) Noi dorim să intensificăm aceste relaţii şi suntem convinşi că vom avea o colaborare foarte bună’, a mai spus Singhammer.

Vicepreşedintele Parlamentului Germaniei a mai subliniat faptul că ţara sa doreşte sprijinirea învăţământului în limba germană din Sibiu.

‘Noi ca şi Parlament Federal avem interesul ca cei care vor să înveţe limba germană să poată să înveţe limba germană şi şcolile în limba germană să fie promovate în Sibiu’, a adăugat Johannes Singhammer.

Acesta s-a întâlnit luni, la Primăria Sibiu, cu Astrid Fodor, primarul interimar al oraşului şi reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România.

‘Delegaţia a venit special din Germania pentru vizitarea acestei zone, Sibiu. Au vizitat Sibiul şi Braşovul. Sibiul se află tot mai mult pe agenda politicienilor germani. Această vizită este de fapt începutul unei serii de vizite care sunt anunţate şi care vor fi la nivel înalt. Sibiul în continuare este un punct de reper important în politica Germaniei’, a declarat la finalul întâlnirii, Astrid Fodor, primar interimar al Sibiului.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...