Viceprimarul Capitalei: Vom circula mai rapid pe 30 de kilometri în București – Pe ce străzi şi bulevarde vor fi schimbări

Capitala va avea peste 30 km de șosele, străzi, bulevarde pe care se va circula mai rapid, a anunțat luni viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu. Potrivit lui, vor fi create benzi unice pentru transportul în comun, sensuri unice pentru traficul rutier, locuri de parcare și piste de biciclete în mai multe zone importante din Capitală.
Ion Dobreanu - lun, 14 feb. 2022, 19:30
Viceprimarul Capitalei: Vom circula mai rapid pe 30 de kilometri în București - Pe ce străzi şi bulevarde vor fi schimbări

„Ce am lucrat anul trecut, aplicăm acum: avem soluții de trafic pentru șapte zone importante din Capitală. Se introduc sensuri unice pentru traficul rutier, se creează bandă unică pentru transportul în comun, se creează locuri de parcare și piste de biciclete. În total: peste 30 km de șosele, străzi, bulevarde pe care se va circula mai rapid”, explică viceprimarul pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, toate soluțiile de trafic vor fi postate pe site-ul Primăriei Capitalei, chiar din această săptămână.

Prima zonă pentru care s-au definitivat soluțiile de trafic este Calea Floreasca – Radu Beller și Dorobanți. Aici, el prezintă următoarele soluții:
1) Calea Floreasca – arteră cu 4 benzi de circulație.
⇨ Aici se introduce sens unic de circulație pentru traficul rutier, pe două benzi (sens Sos. Ștefan cel Mare – Calea Floreasca până la intersecția cu strada Ceaikovski).
⇨ Benzile de circulație de pe margine vor fi transformate în bandă unică de circulație pentru transport public. O bandă pe sensul Șos Ștefan Cel Mare – Strada Ceaikovski, iar cealaltă pentru circulația din sens invers.
2) Radu Beller – arteră cu 4 benzi de circulație
⇨ Aici se crează sens unic de circulație pe tronsonul dintre strada Mircea Eliade și Calea Dorobanți.
⇨ Vor fi alocate două benzi de circulație traficului rutier (sens Mircea Eliade către Piața Dorobanți)
⇨ Benzile de pe marginea drumului vor fi transformate în bandă unică pentru transportul public, fiind alocată câte una pentru ambele sensuri de circulație ale tronsonului Mircea Eliade – Piața Dorobanți.
3) Calea Dorobanți – 6 benzi de circulație
⇨ Aici, pe sensul de circulație dintre Piața Dorobanți către Șos Ștefan cel Mare se vor crea 4 benzi de circulație – 3 pentru traficul rutier, 1 pentru transportul public
⇨ Pe sensul invers vor fi două benzi de circulație – 1 pentru traficul rutier și 1 alocată exclusiv pentru transportul public.

Pentru zona Calea Floreasca – Radu Beller – Dorobanți sunt prevăzute și locuri de parcare, adaugă viceprimarul.

„Practic, dacă vii din centru, pe strada Polonă vei avea culoar de sens unic până la intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski și Mircea Eliade. De asemenea, dacă vii dinspre zona de Nord către centru, tronsonul Mircea Eliade – Radu Beller – Piața Dorobanți – Calea Dorobanți – Piața Romană se transformă într-un culoar rapid de trafic”, susține Bujduveanu.

El menționează că mai are soluții și pentru alte șapte zone din București. Este vorba despre:
Calea 13 Septembrie – modificări geometrice ale intersecției căii 13 Septembrie cu bulevardul Tudor Vladimirescu și Șoseaua Panduri, în scopul creșterii capacității de trafic general și a îmbunătățirii condițiilor de circulație a transportului public de suprafață.
⇨ Șoseaua Antiaeriană – modificări geometrice ale intersecției drumului Sării cu Calea 13 Septembrie și Șoseaua Antiaeriană, în scopul creșterii capacității de trafic general și a îmbunătățirii condițiilor de circulație a transportului public de suprafață.
Drumul Taberei – sistem de sensuri unice, cu reconfigurarea intersecțiilor, în perimetrul străzilor Locotenent Găină, drumul Sării și drumul Taberei, în scopul creșterii capacității de trafic general și a îmbunătățirii condițiilor de circulație a transportului public de suprafață.
Dorobanți – modificări geometrice și de alocare a benzilor de circulație pe unele tronsoane ale căii Dorobanți, în scopul creșterii capacității de trafic general și creării de benzi dedicate transportului public de suprafață.
Calea Floreasca – sistem de sensuri unice, cu circulația în sens opus, exclusiv a transportului public, pe Calea Floreasca (între Șos. Ștefan cel Mare și strada George Călinescu) și strada Radu Beller (între strada Av. Popa Marin și piața Dorobanți).
Aviatorilor – benzi dedicate transportului public de suprafață pe unele tronsoane ale Șoselei Kiseleff și ale Bulevardului Aviatorilor, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație a transportului public de suprafață.
Pantelimon – cu extindere la 4 benzi de circulație și creare de bandă unică pentru transportul public.

Potrivit lui Bujduveanu, alte soluții de trafic se vor implementa în zona centrală și în Nord:
1) Benzi dedicate transportului public de suprafață sau separarea fizică prin bolarzi flexibili a benzii 1 de circulație pe arterele:
⇨ Bd. G-ral Gh. Magheru
⇨ Bd. C. Coposu, între strada Sf. Vineri și piața Unirii
⇨ Bd. Dacia, între calea Victoriei și calea Griviței
⇨ Calea Griviței, între str. Semicercului și Bd. Dacia
⇨ Bd. Ion Mihalache, între Bd. Banu Manta și piața Victoriei
2) Modificări geometrice ale unor tronsoane ale Șoselei Pipera, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație a transportului public de suprafață.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat să îl cenzureze
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat ...
Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre......
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru producătorul de stat
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru ...
La nivelul întregului an 2023, 88% din producția de gaze a Romgaz, cel mai mare producător din România, controlat de ...
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Hotelierii din Grecia şi Cipru angajează în această perioadă 80 de români în sezonul estival, pe salarii care încep ...
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o ...