Victor Cionga, unul dintre veteranii pieţei, este noul director general al BVB

Victor Cionga, unul dintre dintre veteranii pieţei de capital din România, va prelua funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), confirmând informaţiile prezentate amterior de ECONOMICA.NET. Cionga i-a coniliat pe ruşii de la Renaissance Capital, care a intermediat oferta secundară de vânzare 9,84% din acţiunile OMV Petrom, deţinute de stat. Operaţiuneca a eşuat.
Economica.net - mie, 18 iul. 2012, 15:28
Victor Cionga, unul dintre veteranii pieţei, este noul director general al BVB

ECONOMICA.NET informase anterior că un candidat surpriză concura pentru preferinţele administratorilor Bursei de Valori Bucureşti cu Bogdan Patriniche, care lucrează la o casă de brokeraj din Londra şi cu Astridel Rădulescu, aflat „sub contract la Bursa din Milano.

Preluarea mandatului de către Victor Cionga este condiţionată de avizarea lui Cionga de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La începutul anului 1998, Cionga a fost numit director general adjunct la compania de brokeraj Raiffeisen Capital and Investment, iar apoi a fost promovat director general la Raiffeisen Financial Advisors (RFAR). El a condus RFAR până la începutul anului 2004, când s-a întors la Raiffeisen Capital and Investment pe postul de director general adjunct până în 2007.

În 2007, a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat în consilierea focalizată pe fuziuni şi achizitii (M&A) devenind managing director al firmei, pe care o conduce împreună cu partenerii săi.

El a lucrat la multiple proiecte de M&A şi a participat la mai multe privatizări atât pe partea vânzătorului, cât şi pentru cumpărător, precum şi în mai multe tranzacţii din piata de capital.

Cele mai cunoscute proiecte de M&A ale sale au fost Monopoly (1999,2005), Continental Hotels (2007) şi NetCity (2011).

Proiectele principale de privatizare au fost reprezentate de oferta publica iniţială a Transelectrica (2006), Sidex şi Petrotub (2002), Siderurgica Hunedoara şi Tepro Iaşi (2003). El a participat şi la oferta publică iniţială derulată de Flamingo în 2005.

Apoi, în 2011, el a condus echipa locală a consorţiului care a intermediat oferta secundară prin care statul a vrut să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom, operaţiune care însă a eşuat.

Te-ar mai putea interesa și
Eurostat: Turcia, principala destinaţie pentru deşeurile exportate din UE
Eurostat: Turcia, principala destinaţie pentru deşeurile exportate din UE
Exporturile de deşeuri din UE către ţările din afara blocului comunitar au ajuns în 2021 la 33 de milioane de tone, o creştere de 77% din 2004, în timp ce importurile de deşeuri din ţări......
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte în lucru sunt blocate din cauza scumpirilor materialelor de construcții
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte ...
Aproximativ 3.400 de fermieri români care au în derulare proiecte finanțate prin PNDR nu reușesc să finalizeze lucrările ...
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România ...
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...