1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Victor Costache despre clawback, la audierile miniștrilor: S-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri, la audierea de la comisiile parlamentare de specialitate, că s-a agreat o formulă de calcul a taxei clawback care urmează să fie pusă în practică "cât de curând".

19 feb, 2020 | Agerpres

"Pe toată durata acestui mandat, pentru a ieşi din criza medicamentului şi pentru a se găsi o formulă nouă pentru taxa de clawback s-a lucrat săptămânal. S-a constituit un grup de lucru format din specialiştii Casei Naţionale, a Ministerului de Finanţe şi a Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii importatorilor de medicamente, producătorilor de medicamente. În decembrie, în ultima sesiune de guvern, s-a făcut o formulă de calcul, o actualizare cu inflaţia pentru a se scădea taxa de clawback şi a nu se scădea şi mai mult numărul de medicamente de pe piaţa românească. Şi în momentul de faţă s-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică cât de curând. Evident, nu mai depinde de noi, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă şi a fost depus un amendament în Parlament de către un parlamentar liberal cu o formulă de calcul a taxei clawback", a afirmat Victor Costache.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO