Videanu ridică blocuri şi birouri pe terenul fostei fabrici Titan Mar din Bucureşti

Societatea Titan Mar, deţinută de familia Videanu, solicită Primăriei Capitalei acordarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia de locuinţe, clădiri de birouri, dar şi spaţii comerciale şi pentru servicii. Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Urbanism din cadrul Primăriei Generale, de astăzi, 19 iulie.  
Andrada Ghira - mar, 18 iul. 2017, 22:08
Videanu ridică blocuri şi birouri pe terenul fostei fabrici Titan Mar din Bucureşti

Producătorul de materiale de construcţii din piatră Titan Mar vrea să obţină un PUZ pentru terenul de 50.000 de mp pe care îl deţine pe Calea 13 Septembrie din Capitală

„Se cere PUZ în vederea dezvoltării”, este răspunsul companiei la solicitarea ECONOMICA.NET. Compania nu a precizat dacă va construi singură sau în parteneriat un proiect imobiliar de mare amploare în apropierea Palatului Parlamentului, dar a obţinut luna trecută certificatele de urbanism pentru construcţia de locuinţe, birouri şi spaţii comerciale. 

Indicatorii propuşi pentru terenul de 5 ha sunt: procentul de ocupare al terenului (POT), coeficientul de utilizare al terenului este de 4,5, iar înălţimea maximă propusă este de 200 de metri.

O posibilă variantă ar putea fi şi vânzarea terenului. În urmă cu zece ani, atunci când investitorii au fost atraşi de potenţialul unui oraş cu multe fabrici care trebuieau să se relocheze din zonele centrale, Mediafax scria că familia Videanu vrea să vândă terenul la un preţ de 1.800 de euro/mp. Vânzarea nu a fost confirmată la vremea aceea de familia Videanu. 

Valoarea terenului deţinut de familia Videanu în zona Trafic Greu este de circa 15 milioane de euro, potrivit unei estimări Economica.net pe baza datelor din piaţă.

Ionel Giuglea, fostul şef al Alpine Bau, este la cârma Titan Mar  

De anul trecut, Titan Mar are un nou director general în persoana lui Ionel Giuglea, cel care a condus subsidiara din România a companiei austriece Alpine Bau. Compania-mamă a intrat în faliment în 2013.  Giuglea, 54 ani, a condus Alpine Bau România în perioada 2001-2007 şi 2008-2013. 

Cu un an inainte de numirea lui Giuglea în funcţia de director general, Titan Mar îşi completa obiectul secundar de activitate cu noi coduri CAEN, printre care şi „lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale„, se arată în datele din Monitorul Oficial. De semenea, compania mai avea ca obiect secundar de activitate şi „dezvoltare (promovare) imobiliară”. 

Fost ministru al Economiei (decembrie 2008-octombrie 2010) şi primar al Bucureştiului (2005-2008), Adriean Videanu, 55 ani, a fost trimis luna trecută în judecată, alături de Ioan Niculae în dosarl Romgaz-Interagro.

Pe lângă Titan Mar, care anul trecut a avut un rulaj de 40 de milioane de lei, o pierdere de 4,2 milioane de lei şi 120 de angajaţi, familia Videanu mai deţine şi Marmosim Simeria, cu afaceri de aproape 25 de milioane de lei şi o pierdere de 11,5 milioane de lei. Marmosim avea la sfârşitul lui 2016 aproape 300 de angajaţi. 

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...