Sony a scos pe străzi, pentru testare, prototipul mașinii electrice Vision-S – Video şi foto

La un an de la dezvăluirea sa la expoziția de tehnologie CES, conceptul de mașină electrică Vision-S al gigantului tehnologic Sony a ajuns pe drumurile publice sub formă de prototip. Un videoclip lansat de producătorul de electronice arată un prototip purtând plăcuțe de înmatriculare și o folie în stil camuflaj, testată de inginerii din Austria.
Economica.net - vin, 15 ian. 2021, 07:20
Sony a scos pe străzi, pentru testare, prototipul mașinii electrice Vision-S - Video şi foto

Vision-S a fost dezvoltat ca un mijloc pentru Sony de a-și prezenta sistemele de conducere autonomă și sistemele de divertisment în mașină și nu există  indicii că firma ar putea să o introducă mașina în producție de serie.

 

 

Vizibil în noul film este un afișaj de infotainment complet funcțional, care se întinde pe lățimea tabloului de bord, cu afișajul central care arată o redare digitală detaliată a împrejurimilor mașinii în timp ce este în mișcare. De asemenea, pot fi văzute file separate care oferă acces la o suită de camere, un player de muzică și diverse alte interfețe.

Deși nu este clar dacă Sony intenționează să își fabrice propriile mașini sau pur și simplu intenționează să dezvolte tehnologie pentru a le vinde producătorilor existenți, șeful Sony, Kenichiro Yoshida, a spus: „Nu este o exagerare să spunem că Mobile a fost mega-tendința ultimului deceniu. Cred că următoarea mega-tendință va fi mobilitatea.

Au fost făcute publice puține detalii tehnice ale conceptului, despre care se știe că au fost dezvoltate și construite cu ajutorul unor parteneri, printre care Magna Steyr, Bosch, Nvidia și alții, dar Sony spune că este mașina este propulsată de o pereche de motoare electrice de 268 CP. Acestea îi oferă un timp de 0-100 km/h de 4,8 secunde și o viteză maximă de 240 kmh.

Obiectivul cheie al Vision-S este de a prezenta tehnologia Sony relevantă pentru automobile. Are 33 de senzori de diferite tipuri încorporați în el, care pot identifica persoane și obiecte atât în interiorul, cât și în exteriorul mașinii, ca parte a unui „cocon de siguranță”.

Acestea includ senzori de imagine CMOS, despre care Sony susține că oferă o înaltă definiție și o gamă dinamică ridicată, iar în interior, Vision-S dispune de o serie de senzori auto (ToF) care pot detecta și recunoaște persoanele din interior pentru a optimiza sistemele de infotainment și confort.

Conceptul include, de asemenea, inteligență artificială, telecomunicații și tehnologie cloud, toate accesate printr-un ecran tactil panoramic mare care domină tabloul de bord și, spune Sony, este operat printr-o „interfață de utilizator intuitivă”.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul rus confirmă că va interzice exporturile de benzină începând de mâine
Guvernul rus confirmă că va interzice exporturile de benzină începând de mâine
Guvernul de la Moscova a confirmat, joi, că va interzice, timp de şase luni, exporturile de benzină, începând de la 1 martie, pentru a "stabiliza" preţurile la pompă pe piaţa internă,......
Veridion organizează un concurs de algoritmi, cu premii totale de 15.000 euro
Veridion organizează un concurs de algoritmi, cu premii totale de 15.000 euro
Veridion, companie românească de Big Data, în colaborare cu Banca Transilvania, anunță organizarea celei de-a doua ediții ...
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost finalizată
Linia de 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani, a fost ...
Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița a fost finalizat, linia ...
Lanțul de farmacii Catena a finalizat preluarea a patru unități în orațele Târgu Mureș și Luduș
Lanțul de farmacii Catena a finalizat preluarea a patru unități în orațele Târgu Mureș și Luduș
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Med-Serv United S.R.L., parte a Grupului Fildas-Catena, intenționează ...