Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 5,8% al veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat, marţi, a înregistrat un avans de 5,8% a veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 27 aug. 2019, 07:07
Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 5,8% al veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro

”VIG a raportat o creştere anuală semnificativă a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creşteri, inclusiv businessul de asigurări de viaţă cu primă unică, în scădere de câţiva ani”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Motoarele de creştere au fost segmentul asigurărilor generale, poliţele auto extinse şi asigurările de sănătate, potrivit companiei.

“Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele şi profitul, înainte şi după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creşterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, rata combinată a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce priveşte daunele şi costurile rămâne prioritară şi suntem în grafic pentru a ne atinge ţinta de 95% asumată pentru 2020. De asemenea, suntem foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru 2019”, a spus Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group.

Ea a subliniat că grupul şi-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro şi un profit înainte de impozitare între 500 şi 520 milioane de euro, iar contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale şi de Est susţine aceste obiective.

”În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaţionale din Viena a anunţat că încetinirea creşterii economice în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est a fost considerabil mai puţin pronunţată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea ţărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a comentat Elisabeth Stadler.

Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătăţiri încurajatoare în ceea ce priveşte creşterea primelor. Volumul primelor la nivelul pieţelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia şi Herţegovina, a crescut în mod organic cu o rată robustă de 4,1%.

”Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câştiguri mai mari. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro – o creştere anuală substanţială de 10,5%”, se arată în comunicat.

Totodată, rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieţei din România. Pieţele din Austria, Bulgaria, Ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat câştiguri solide, potrivit companiei. Strategia VIG de a înregistra o creştere profitabilă se refectă şi în rezultatul după impozitare şi plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătăţit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019.

”Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă şi de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Ţările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) şi segmentul Alte pieţe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale)”, se arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, retailerul belgiano-olandez care operează lanțul de magazine Mega Image și Shop&Go în România și care va finaliza în curând tranzacția prin care a cumpărat lanțul de......
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze naturale din zăcământul Neptun Deep
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze ...
Organizațiile de mediu Greenpeace și Fridays for Future anunță că au depus la OCDE (Organizația pentru Cooperare și ...
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Clinica Crystal Dental Clinic, care operează de 21 de ani pe piața de profil, raportează că a realizat o cifră de afaceri ...
Better Music, cea mai mare agenție de marketing și management muzical pentru promovarea artiștilor din România (P)
Better Music, cea mai mare agenție de marketing și management muzical pentru promovarea artiștilor din România (P)
Artiștii care vor să aibă mai multă vizibilitate și succes în domeniul muzical, cu piese în trending, o bază reală ...