Vienna Insurance Group România: profitul brut a crescut cu 76%, până la 6,2 milioane euro, în 2017

Operaţiunile din România ale grupului austriac de asigurări Vienna Insurance Group /VIG/ au generat în 2017 un profit înainte de impozitare de 6,2 milioane euro, în creştere cu 75,9% comparativ cu anul 2016, când profitul a fost de 3,5 milioane de euro, potrivit datelor publicate de VIG.
Economica.net - joi, 22 mart. 2018, 08:42
Vienna Insurance Group România: profitul brut a crescut cu 76%, până la 6,2 milioane euro, în 2017

Concernul austriac Vienna Insurance Group este prezent în România prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă şi a înregistrat în 2017 un volum total de prime brute subscrise de 506,5 milioane euro, în scădere cu 5% faţă de anul trecut (533,4 milioane de euro).

Rata netă combinată a scăzut cu 1,5 puncte procentuale în perioada de referinţă, de la 98,2% la 97,1%.

La nivel regional, pe ansamblu, primele subscrise de grupul austriac au crescut la aproximativ 9,4 miliarde de euro (+3,7%), iar profitul înainte de impozitare a crescut la aproximativ 443 milioane de euro (+8,8%). Rata combinată s-a îmbunătăţit semnificativ la 96,7% (97,3% în 2016), iar dividendul propus a fost majorat la 0,9 euro/acţiune (+12,5%).

‘Rezultatele financiare sunt puternic pozitive. Succesul nostru din 2017 se datorează aplicării în mod sistematic a strategiei noastre de business. Am fost prima companie din Austria care s-a extins spre est după 1989 pentru a valorifica potenţialul Europei Centrale şi de Est. Acum, când toată lumea discută despre oportunităţile economice majore pe care le oferă ţările Europei Centrale şi de Est, noi culegem deja roadele strategiei noastre pe termen lung. Am intrat pe aceste pieţe cu intenţia de a rămâne, având o viziune pe termen lung, indiferent de evoluţiile economice pe termen scurt’, a declarat Elisabeth Stadler, directorul general al Vienna Insurance Group (VIG).

Primele subscrise din asigurări de sănătate au crescut în 2017 cu aproximativ 11 milioane de euro sau 32% în cele cinci ţări unde VIG intenţionează să-şi extindă businessul pe acest segment (Bulgaria, Polonia, România, Turcia şi Ungaria).

Profitul înainte de impozitare al Grupului a crescut la 442,5 milioane de euro în 2017 (406,7 milioane de euro în 2016).

Grupul VIG este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...