VIG a înregistrat în primul semestru o scădere cu 3,1% a subscrierilor în România

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieţei româneşti de asigurări, a înregistrat în primul semestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în România cu 3,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 258,5 milioane euro, dar şi-a majorat profitul cu 63%, potrivit rezultatelor financiare publicate marţi de grup.
Economica.net - mar, 22 aug. 2017, 07:10
VIG a înregistrat în primul semestru o scădere cu 3,1% a subscrierilor în România

Vienna Insurance Group deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. Anul trecut, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

Evoluţia din primul semestru vine după o creştere solidă subscrierilor VIG din România în 2016, cu 24,4% faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, şi după o scădere a primelor brute subscrise în România în primul trimestru cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

În raportul din primul trimestru, grupul austriac a justificat scăderea afacerilor din România prin plafonarea instituită de guvern pentru tarifele RCA, care a avut un impact negativ asupra evoluţiei primelor.

Guvernul a plafonat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, preţurile RCA în perioada 18 noiembrie 2016 – 18 mai 2017, la presiunea patronatelor din transportul rutier.

De asemenea, VIG a obţinut pe piaţa românească, în primul semestru, un profit înainte de impozitare de 5,8 milioane euro, în creştere cu 62,9% faţă de prima jumătate a anului trecut.

În 2016, grupul austriac a înregistrat în România un profit înainte de taxe de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015.

Pentru VIG, piaţa din România – pe care este lider detaşat – este a cincea ca importanţă pe care activează, după Austria, Cehia, Slovacia şi Polonia, unde afacerile depăşesc semnificativ nivelul de pe piaţa românească.

La nivelul întregului grup, VIG a subscris prime de 4,97 miliarde euro în primele şase luni, în creştere cu circa 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul înainte de impozitare al întregului grup austriac a fost de 220,5 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de primul semestru al anului trecut.

„Creşterea profitului s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi a rezultatului financiar. Creşteri semnificative ale profitului s-au înregistrat în special în România (+62,9%) şi Polonia (+58,4%)”, arată raportul grupului.

Te-ar mai putea interesa și
Mesajul patronilor din turism pentru Guvernul Bolojan. Ce anunţă cei de la ANAT despre voucherele de vacanţă
Mesajul patronilor din turism pentru Guvernul Bolojan. Ce anunţă cei de la ANAT despre voucherele de vacanţă
Operatorii din turism nu cer gratuităţi şi privilegii, ci un cadru predictibil, sprijin echilibrat şi o voce guvernamentală care să înţeleagă diferenţa între economie reală şi aparenţe......
Dreptul la „deconectare” şi telemunca echitabilă. Comisia Europeană începe a doua etapă a discuţiilor cu partenerii sociali
Dreptul la „deconectare” şi telemunca echitabilă. Comisia Europeană începe a doua etapă a discuţiilor cu ...
Comisia Europeană ia următoarele măsuri în vederea introducerii dreptului lucrătorilor de a se deconecta şi a telemuncii ...
Rusia – Banca Centrală a redus dobânda de referinţă la 18% pe fondul încetinirii inflaţiei
Rusia – Banca Centrală a redus dobânda de referinţă la 18% pe fondul încetinirii inflaţiei
Banca Centrală a Rusiei a decis vineri să reducă dobânda de referinţă cu 200 de puncte de bază, până la 18%, aşa ...
Anunţ de la președintele Nicușor Dan pentru magistraţi
Anunţ de la președintele Nicușor Dan pentru magistraţi
Magistraţii care au îndeplinit condiţiile de pensionare se pot pensiona pe legea veche şi după aplicarea Pachetului ...