VIG, prime în scădere şi pierderi la şase luni: „Refuzăm să luăm parte la dumping pe asigurări auto”

Vienna Insurance Group (VIG), care deţine Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat pe piaţa românească în primul semestru subscrieri în scădere şi pierderi în creştere, şi precizează că România este cea mai dificilă piaţă pentru grup, mai ales din cauza strategiilor de dumping.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 08:54
VIG, prime în scădere şi pierderi la şase luni:

„Performanţele continuă să fie nesatisfăcătoare în România, unde refuzăm să luăm parte la dumping în zona asigurărilor auto. Nu numai atât, am aplicat de asemenea măsuri ample pentru a declanşa o revenire a activităţilor din România”, a declarat preşedintele Consilului de Administraţie al VIG, Peter Hagen, într-un raport publicat joi de grup.

Primele brute subscrise de companiile VIG în ROmânia au scăzut cu 16,8% în primul semestru, la 196,3 milioane euro, faţă de 235,9 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, pierderea a urcat de la 5,8 milioane euro la 17,9 milioane euro.

Într-o prezentare ataşată raportului semestrial, grupul austriac precizează că România este cea mai dificilă piaţă.

„Piaţa românească a asigurărilor continuă să fie afectată de o competiţie intensă în ceea ce priveşte preţurile. Din cauza politicii de preţ orientată către raportul risc/randament adoptată în restructurarea portofoliului, segmentul asigurărilor generale a afişat o scădere de 16,4% a primelor subscrise, la 154,1 milioane euro. Primele subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă au scăzut cu 18%, la 42,3 milioane euro”, se arată în raportul grupului.

Vienna Insurance a efectuat o depreciere a fondului comerical de 75 milioane euro la operaţiunile din România şi a implementat totodată „măsuri de precauţie” de 15 milioane euro, care au generat cea mai mare parte din pierdere.

Vienna Insurance Group deţine în România companiile Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

VIG este un grup de asigurări cu activităţi extinse în Europa Centrală şi de Est. Cele mai mari pieţe ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia şi România.

La nivel internaţional, grupul a subscris în primul semestru prime brute de 5 miliarde euro, în scădere cu 4,8%. Profitul net după plata intereselor minoritare a scăzut cu 39%, de la 231,9 milioane euro la 140,5 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...