Vinerea este ziua în care românii lasă cei mai mulţi bani la benzinărie, iar august este luna cu cele mai mari vânzări – studiu Petrom

Cei mai mulți români aleg să alimenteze cu carburant vineri după-amiază, atunci când se înregistrează vânzări cu 15% mai mari față de o zi obișnuită, arată o analiză pe ultimele 6 luni realizată în stațiile Petrom. De asemenea, august este luna din an cu cea mai mare cerere de carburant în stațiile Petrom, conform datelor pe ultimul an, arată compania petrolieră.
Mihai Nicuţ - mar, 09 oct. 2018, 09:24
Vinerea este ziua în care românii lasă cei mai mulţi bani la benzinărie, iar august este luna cu cele mai mari vânzări – studiu Petrom

Românii obișnuiesc să alimenteze cu carburant la final de săptămână, vineri fiind ziua din săptămână cu cea mai mare vânzare la carburanți în stațiile Petrom, cu 15% mai mare decât într-o zi obișnuită, arată graficul vânzărilor pe ultimele 6 luni, potrivit unui comunicat al companiei.

De asemenea, vara, cererea de carburant crește, august fiind luna în care se înregistrează cel mai mare nivel al vânzărilor în stații.

„Petrom pune România în mișcare de 150 de ani, ajungând să alimenteze nu doar mașinile românilor, ci și pofta acestora de călătorii. Această nevoie de mobilitate este confirmată, de altfel, și de cifre, care arată că august și vineri sunt luna din an, respectiv ziua din săptămână cu cele mai multe alimentări cu carburanți în stațiile noastre. Indiferent de destinația lor, ne bucurăm să fim alături de români la drum lung”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom, în comunicat.

În acest context, Petrom a lansat o serie de facilități la carburanți. Românii pot achiziționa carburant la preț redus dacă alimentează în weekend (vineri, de la ora 23:00, până duminică la ora 23:00) sau de benzină la preț redus, zilnic, în anumite intervale orare.

Top stații Petrom cu cele mai mari vânzări din țară

În total, 1.220 de pompe din cele 404 stații Petrom alimentează mașinile românilor, care parcurg fiecare, anual, în medie, o distanță de 12.000 de kilometri cu carburanți Petrom, arată o analiză a consumului de carburant a companiei.
Stațiile Petrom de pe drumurile naționale cu cel mai mare trafic înregistrează și cele mai mari vânzări. În top 5 stații Petrom care înregistrează cele mai mari vânzări de carburanți se numără stațiile 2 Ploiești (pe DN1, in județul Prahova), 1 Urziceni (pe DN2-E85, în județul Ialomița), 1 Pitești (Mărăcineni – județul Argeș), Băneasa (DN 1) și Chitila Sat (Centura București), conform datelor pe ultimul an.

Cu 404 de stații în România, Petrom este cea mai mare rețea de distribuție carburanți din România, parte a grupului OMV Petrom. Stațiile Petrom oferă clienților carburanţi dar și o gamă de produse și servicii suplimentare: băuturi și alimente, servicii de spălare auto, achiziție poliță RCA auto, transfer național de bani, plata facturilor la utilități sau chiar expediția de colete și corespondență prin curier.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford Motor a anunţat joi că o îmbunătăţire a afacerii sale auto va ajuta compania să raporteze câştiguri operaţionale ajustate peste propriile sale estimări, în trimestrul doi din 2021,......
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul ...
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că, începând din această lună, va diversifica serviciul de ...
Forty Management a rambursat creditul de 10 milioane de euro luat de la Banca Transilvania în 2019
Forty Management a rambursat creditul de 10 milioane de euro luat de la Banca Transilvania în 2019
Dezvoltatorul Forty Management a vândut toate apartamentele din proiectul Central District 4 Elemente, la care lucrările ...