VinFast și-a prezentat întreaga gamă la CES 2022 și a anunțat dezvoltarea unei uzine europene

După americanii de la Tesla și vietnamezii de la VinFast sunt gata să construiască o uzină de vehicule electrice în Germania.
Robert Stan - Dum, 09 ian. 2022, 21:57
VinFast și-a prezentat întreaga gamă la CES 2022 și a anunțat dezvoltarea unei uzine europene

Producătorul auto vietnamez VinFast a prezentat la ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas o întreagă gamă de vehicule electrice care include modelele VF5 (clasa mică), VF6 (clasa subcompactă) și VF7 (clasa compactă), precum și SUV-urile VF8 și VF9 deja cunoscute sub numele VF e35 și VF e36.

Primele modele care vor ajunge pe piețele din SUA și Europa sunt cele două SUV-uri. VF8 va avea, în Statele Unite, un preț de bază de 41.000 de euro, iar VF9 de 56.000 de euro. Prețurile nu includ și pachetele de baterii, acestea fiind oferite clienților doar în leasing.

Conform VinFast, vânzările vor debuta în Europa pe piețele din Franța, Germania și Țările de Jos tot cu aceste două SUV-uri, restul modelelor sosind ulterior. Ca și în cazul Tesla – companie pe care vietnamezii o consideră principalul rival – va fi utilizat un sistem de comercializare online și cu showroom-uri proprii.

Cum primele modele VinFast care ajung pe piețele din SUA și Europa vor fi produse în singura uzină din Vietnam, iar compania estimează o creștere puternică în următorii ani, șefii acesteia și-au anunțat deja intenția de a construi câte o uzină pe continentele american și european.

În cazul Europei ținta pare a fi Germania. Presa din cea mai puternică economie a Bătrânului Continent scrie că producătorul auto vietnamez VinFast și agenția de promovare economică Germany Trade and Invest (GTAI) lucrează deja împreună pentru a găsi o zonă pentru viitoarea uzină de mașini electrice care ar trebui să demareze producția în 2025.

De asemenea, CEO-ul VinFast, Le Thi Thu Thuy, a declarat că Europa va fi una dintre cele mai importante piețe pentru producătorul vietnamez. „Era transportului de mașini dintr-o zonă către întreaga lume a luat sfârșit. Trebuie să ai fabricile aproape de piețe pentru a atrage cu adevărat clienții”, a explicat noua șefă a VinFast, cea care a preluat cu doar câteva zile în urmă conducerea companiei de la Michael Lohscheller.

Așa cum scria Economica.net la finalul lui 2021, acesta din urmă, sosit la conducerea VinFast de la Opel în vara anului trecut, și-a prezentat demisia invocând motive personale. Astfel, funcția de CEO a VinFast a fost preluată de Le Thi Thu Thuy, ea rămânând și vicepreședinte al Vingroup, compania care deține marca auto.

Citește și:

– CEO-ul VinFast demisionează în plin efort al companiei de a se impune pe piețele externe
– Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa

 

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...