Violenţele de joi din Siria s-au soldat cu cel puţin 123 de morţi – ONG sirian

Cel puţin 123 de persoane, dintre care 56 de civili, 46 de soldaţi şi 21 de rebeli, au murit joi în violenţele înregistrate pe teritoriul sirian, potrivit unui bilanţ provizoriu furnizat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 12:01
Violenţele de joi din Siria s-au soldat cu cel puţin 123 de morţi - ONG sirian

Armata siriană a bombardat joi mai multe regiuni în care s-au regrupat rebelii, care, la rândul lor, şi-au intensificat atacurile asupra forţelor regimului, omorând 46 de soldaţi, dintre care 21 de membri ai Gărzii Republicane, aceştia din urmă pierzându-şi viaţa într-o explozie urmată de confruntări cu rebelii la Qoudsaya, o suburbie situată la vest de Damasc.

Forţele de ordine au făcut arestări şi percheziţii la Qoudsaya, bastion al Armatei Siriene Libere (ASL), potrivit OSDO, care se bazează pe o vastă reţea de militanţi şi medici de pe teritoriul sirian.

Tot în provincia Damasc, armata a bombardat oraşul Zabadani. La Zakia, 17 civili şi rebeli, precum şi opt membri ai forţelor guvernamentale au murit în bombardamente şi lupte.

Armata a încercat de mai multe ori să-i alunge pe rebeli din provincia Damasc, după violenţele care au avut loc la mijlocul lunii iulie în capitală.

Potrivit OSDO, bombardamente au avut loc şi în provinciile Idleb (nord-vest), Deir-Ezzor (est), Homs şi Hama (centru) şi Deraa (sud).

La Alep, al doilea oraş ca importanţă din Siria, unde se dă o luptă acerbă începând de la 20 iulie, mai multe cartiere au fost ţinta bombardamentelor.

Miercuri, un triplu atentat cu maşină-capcană ce a avut loc în centrul oraşului Alep s-a soldat cu cel puţin 48 de morţi, majoritatea militari.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...