Viorel Andronie spune că nu vrea să ocupe vreo funcţie la ANSVSA

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, al cărui nume a fost vehiculat pentru funcţia de preşedinte al ANSVSA, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu îşi doreşte nicio funcţie în cadrul instituţiei pe care a condus-o în urmă cu zece ani.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 17:07
Viorel Andronie spune că nu vrea să ocupe vreo funcţie la ANSVSA

Contactat de MEDIAFAX în legătură cu vehicularea numelui său pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după demisia lui Mihai Ţurcanu, Viorel Andronie a răspuns că acest lucru este „exclus”.

„Nu că nu m-ar onora propunerea, dar am hotărât să nu mai revin niciodată la ANSVSA”, a spus Andronie, precizând că are motivele sale pentru care a luat această hotărâre.

Andronie a menţionat că a fost director al Direcţiei de Sănătate Animală din ANSVSA între 1999 şi 2002, iar ulterior, până în 2003, a ocupat funcţia de director general al instituţiei. În 2010, a revenit pentru câteva luni în ANSVSA, ca director de cabinet.

Referitor la scandalurile de siguranţă alimentară din ultima perioadă, Andronie a spus că alertele alimentare nu sunt date pentru prima dată în România, ci de când există ANSVSA.

„În ultimlele două-trei săpătămâni, asistăm la un bombardament mediatic”, a spus Andronie, arătând că au de suferit şi cetăţenii, care nu mai ştiu ce pot consuma, şi serviciile sanitare veterinare, care „nu sunt lăsate să-şi facă treaba”, şi fermierii şi procesatorii, care au urmat procedurile de autocontrol, după cum a demonstrat acest scandal, şi tot au de suferit.

Surse din Ministerul Agriculturii au declarat agenţiei MEDIAFAX că preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, va fi numit preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor.

Mihai Ţurcanu, care ocupa această funcţie, fiind susţinut de PNL, a demisionat miercuri de la conducerea ANSVSA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta l-a informat despre schimbarea din funcţie a preşedintelui ANSVSA, iar PNL va face o nouă propunere pentru acest post.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că ANSVSA va avea o altă conducere, astfel încât să fie asigurată o comunicare mai bună şi eficientă, precum şi proceduri mai clare în domeniu.

Reprezentanţi ai agcicultorilor şi industriei alimentare l-au criticat pe Ţurcanu pentru „lipsă de profesionalism”, după scandalul laptelui infestat cu aflatoxină.

ANSVSA a făcut publice, zilnic în ultima săptămână, anchete derulate în urma unor alerte privnd suspiciuni legate de existenţa unor produse infestate în România – locale, precum laptele sau carnea de pui, sau din import, precum macroul congelat din Insulele Feroe sau fructele şi legumele din Turcia.

De asemenea, de la izbucnirea scandalului cărnii de cal din România, pe 11 februarie, au mai fost derulate de către ANSVSA verificări şi în urma alertelor legate de suspiciuni privind exportarea de produse neconforme, cel mai recent caz fiind al cărnii de curcan cu urme de antibiotice găsite în Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Apartamentele din patru orașe sunt mai scumpe decât cele de la București
Apartamentele din patru orașe sunt mai scumpe decât cele de la București
După ce și apartamentele din Brașov au devenit mai scumpe decât cele de la București, alte două orașe au surclasat Capitala la acest capitol. Bucureștiul se află acum pe locul cinci în......
Schimbări majore pentru toți șoferii, în Parlament. Cele mai mari modificări din istoria legii RCA: Nu mai poți repara la orice service, nu mai primești mașină la schimb decât în anumite condiții
Schimbări majore pentru toți șoferii, în Parlament. Cele mai mari modificări din istoria legii RCA: Nu mai poți repara ...
După ce Senatul a aprobat o serie de modificări importante ale regulilor RCA, comisiile de specialitate din Camera Deputaților ...
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat școlarilor
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat ...
Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea cu aproximativ 97 de milioane de lei a finanţării programului naţional "Masă ...
Comisia Europeană a deschis proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram
Comisia Europeană a deschis proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram
Comisia Europeană a inițiat pe 30 aprilie 2024 proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul ...