Viorica Dăncilă va fi consilier de strategie la BNR. Fostul premier începe treaba pe 1 iunie

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, va fi noul consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde la BNR. Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a confirmat pentru ECONOMICA.NET informaţia. Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care se va ocupa de elaborarea Strategiei de Sustenabilitate și Energie Verde.
Ion Dobreanu - mar, 18 mai 2021, 11:16
Viorica Dăncilă va fi consilier de strategie la BNR. Fostul premier începe treaba pe 1 iunie

Viorica Dăncilă ar putea începe munca la Banca Naţională de la 1 iunie 2021.

Banca Naţională a confirmat pentru Economica.net că este vorba de fostul prim-ministru al României din guvernarea PSD, Viorica Dăncilă. Potrivit altor surse din piaţa bancară, Viorica Dăncilă va face parte din grupul de strategie, coordonat de Eugen Dijmărescu, unul dintre consilierii guvernatorului BNR. Respectiva Comisie va urmări tendinţele globale şi va face recomandări conducerii BNR pentru elaborarea unei strategii naţionale de sustenabilitate şi energie verde.

Funcţia de consilier de strategie este inferioară celei de consilier al guvernatorului BNR, atât ca răspundere cât şi ca remuneraţie. Mai exact, Viorica Dăncilă nu va fi colegă cu Lucian Croitoru, de exemplu, dar este colegă cu Adrian Vasilescu, cel care a devenit consilier de strategie cu ceva ani în urmă.

Viorica Dăncilă este cea care a făcut anunţul atunci când era premier că Mugur Isărescu va primi încă un mandat, în ciuda opoziţiei manifestată de foarte mulţi membri ai PSD. În iunie 2019, coaliţia de guvernare PSD ALDE a declarat că îl susţine pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat de guvernator.

Viorica Dăncilă a fost premierul României în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019 şi anterior europarlamentar PSD. Aceasta s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul ”Spaţiul Public European”, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană, potrivit datelor publicate pe pagina personală de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
 Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi ...
Autostrada Sibiu – Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița – Cornetu, peste Carpați – UPDATE
Autostrada Sibiu – Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița – Cornetu, peste Carpați ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit miercuri, 20 octombrie, o singură ofertă ...
Sorin Cîmpeanu: Susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică. Toate variantele sunt deschise
Sorin Cîmpeanu: Susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică. Toate variantele sunt deschise
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că instituţia pe care o conduce susţine adaptarea structurii anului şcolar ...