Virgil Popescu a cerut ANRE și ANPC să verifice Mehedinți Gaz, despre care spune că a crescut nejustificat prețurile

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat joi că a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să înceapă verificările la compania Mehedinţi Gaz, despre care el susține că a scumpit nejustificat gazele naturale.
Cristian Negrei - joi, 14 oct. 2021, 20:03
Virgil Popescu a cerut ANRE și ANPC să verifice Mehedinți Gaz, despre care spune că a crescut nejustificat prețurile

„Lucrurile nu pot rămâne aşa! Mehedinţi Gaz nu poate să crească preţul nejustificat la gaze naturale (1.000 lei MWh), drept urmare am solicitat astăzi ANRE şi ANPC să pornească verificări cu privire la acest aspect. Până se va rezolva acest lucru îi rog pe severineni să schimbe furnizorul de gaze şi să aleagă un furnizor cu preţ rezonabil de pe comparatorul de preţuri al ANRE”, a scris joi Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a prezentat paşii pe care oamenii trebuie să-i facă pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale din municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Pașii ce trebuie făcuți:
Accesați linkul de mai jos: https://www.anre.ro/…/comparator-oferte-tip-de…
1) Selectați tip de client: CASNIC
2) Data de la care se aplică oferta: Data de la care vreți
3) Modalitate de racordare: Sistem de distribuție
4) Tipul prețului gazelor naturale din ofertă: Oricare
5) Categoria de consum anual: C1 – client cu consum anual mai mic sau egal cu 280 MWh
6) Componentă fixă: Oricare
7) Tipul prețului unitar de furnizare: Cu servicii reglementate incluse
😎 Frecvență emitere factură: Oricare
9) Județ: MEHEDINȚI
10) Localitate: Drobeta Turnu Severin (se completează automat după selecția județului)
11) Termen de plată: Oricare
12) Durata contractului: Oricare
13) Garanții: Oricare
14) Informații pentru comparație: Dacă doriți să faceți comparații cu factura curentă completați câmpurile
15) Apăsați tasta: CAUTĂ”, a detaliat ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Veţi obţine o listă cu toţi furnizorii de gaze naturale care pot furniza în Drobeta Turnu Severin şi selectaţi prin apăsare furnizorul dorit şi veţi fi redirecţionaţi pe site-ul companiei selectate pentru a afla ce trebuie să faceţi pentru a încheia un contract. Important! Totul se poate face online! Bunici şi părinţi cereţi ajutorul copiilor şi lucrurile vor merge foarte uşor”, a explicat Virgil Popescu.

El a ținut să precizeze că există o schemă de compensare, adoptată de Guvern, prin care consumatorii pot beneficiai de ajutor financiar din partea statului pentru plata facturilor de energie, respectiv 21 bani/KwH şi 25% din preţul gazului natural.

„Aș dori să repet: prin schema de compensare care este în vigoare dacă aveți un consum mediu veți beneficia de ajutor financiar pentru plata facturilor la energie, respectiv 21 bani/KWh și 25% din prețul gazului natural!”, a spus Popescu.

Acest anunț făcut de către Virgil Popescu vine după ce tot azi, într-o postare scrisă mai devreme, l-a atacat pe președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Cu acest prilej, Popescu a dat asigurări că Români are suficiente rezerve de gaze naturale și că situația țării noastre nu se poate compara cu cea a Ungariei. Ministrul a mai susținut și că scumpirea gazelor din Europa a fost cauzată de Gazprom, care a redus livrările, pentru a putea operaționaliza Nord Stream 2.

„Lasă tu stocurile de gaze, nu mai răspândi informații false, care ar putea alarma populația!
Dar ca să fie clar pentru toată lumea: România are suficient gaz în depozite pentru această iarnă!
Iar comparația cu Ungaria nu își are rostul, în acest context. Să nu uităm că România este al doilea producător de gaze din UE, în timp ce Ungaria este stat importator. Și, de asemenea, nu mai încerca să arunci vina pe Guvern și PNL pentru faptul că Rusia a redus livrările de gaz către statele UE provocând această criză a gazelor, pentru a grăbi operaționalizarea gazoductului Nord Stream 2! Am găsit deja soluții pentru a-i ajuta pe români să își achite facturile la energie: schema de compensare!
P.S. O să revin cu o postare în care voi explica ce trebuie să facă fiecare severinean pentru a se muta la un alt furnizor de gaze, pentru că, după părerea mea, Mehedinți Gaz a ridicat prețurile nejustificat de mult pentru că nu mai doresc să furnizeze gaz. Voi sesiza ANRE și ANPC pe această chestiune”, a scris ministrul.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...