1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Virgil Popescu a fost avizat de Comisiile Parlamentare pentru postul de ministru al Economiei

Virgil Popescu a primit avizul cu 31 de voturi pentru, şapte împotrivă şi nouă abţineri. El a fost audiat de următoarele comisii: Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi Comisia economică, de industrii şi servicii şi Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senat.

30 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Doar consumatorii vulnerabili de energie trebuie să fie ajutaţi, iar situaţia actuală, în care toţi utilizatorii casnici sunt subvenţionaţi de către stat, trebuie să înceteze, a declarat miercuri Virgil Popescu, ministrul propus pentru portofoliul de la Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, în cadrul audierilor din Parlament.

"Vom promova o politică energetică orientată către eficienţă energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil. În prezent, România risipeşte foarte multe resurse, dar nu eficient. Consumatorii vulnerabili este nevoie să fie identificaţi şi protejaţi mai mult decât acum. Modul în care toţi consumatorii casnici sunt subvenţionaţi acum trebuie să înceteze", a spus Popescu.

El a fost audiat de Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi Comisia economică, de industrii şi servicii şi Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale.

Cine este Virgil Popescu

In varsta de 51 de ani, Virgil Popescu a absolvit in 1991 Facultatea de Automatica a Institutului Politehnic Bucuresti, fiind de profesie inginer. Din 2000 este si doctor in management, diploma obtinuta la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Craiova, conform CV-ului oficial.

A urmat mai multe cursuri de perfectionare, iar in 2009 a obtinut o diploma de Master in Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor, la aceeasi facultate din Craiova. In 2008, a absolvit Colegiul National de Aparare.

Dupa patru ani ca asistent universitar la Craiova, si-a continuat cariera ca director in cadrul PETROM (1997-2001), revenind apoi la catedra, ca lector, pana in 2008. In perioada 2007-2008 a ocupat functia de secretar de stat la Departamentul pentru Dialog social al Guvernului, iar in 2013 a detinut functia de vicepresedinte al ANRP, ulterior fiind numit secretar de stat in Ministerul Economiei (2013-2014).

Virgil Popescu este la primul sau mandat de deputat, din februarie 2018 fiind vicelider al grupului PNL.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO