Virgil Popescu: Se fac noi investiţii în infrastructura energetică din ţara noastră

Două contracte au fost semnate marţi pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
AGERPRES - mar, 06 iun. 2023, 14:30
Virgil Popescu: Se fac noi investiţii în infrastructura energetică din ţara noastră

„Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică România SA”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Proiectul 1 este „Staţia de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu”. Valoarea totală a proiectului este de 70,301 milioane lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2025. Totodată, valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 45,168 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, prin implementarea proiectului „Staţia de transformare 110/20kV Sibiu Vest, municipiul Sibiu” vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi Zona Industrială Sibiu Vest, asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice, precum şi extinderea reţelei de 110 kV cu LES 2×1,8 km.

Printre obiective se mai numără: extinderea reţelei de 20 kV cu LES m.t. cu 3,79 km, Realizare Staţie de transformare 110/20kV, precum şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Totodată, Proiectul 2 este „Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru – Aeroport – Ioşia – Mecanica – municipiul Oradea”.

Conform sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 201,948 milioane de lei, inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30 iunie 2026. Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este de 126,273 milioane lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

„Prin implementarea proiectului ‘Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110 kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioşia şi Mecanica’ – Oradea vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică”, precizează ministrul.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare sunt: asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi în Zona Industrială a municipiului Oradea, creşterea capacităţii de distribuţie a reţelelor de 110 kV din Zona Industrială a municipiului Oradea, precum şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare.

Printre obiective se mai află: extinderea reţelei LES 110 kV cu 4,8 km, înlocuirea liniilor electrice aeriene de 110 kV cu linii electrice subterane pe o porţiune de 6,64 km, modernizare staţii de transformare 110/20 kV şi digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...